NEODOLJIVA TORTA OD PALAČINKI: Kada najjednostavniji desert postane kraljica slastica

Praktična žena
NEODOLJIVA TORTA OD PALAČINKI: Kada najjednostavniji desert postane kraljica slastica
.
Ukoliko volite palačinke isprobajte ovu jednostavnu tortu. 
 
Sastojci za tijesto:
 
400 g glatkog brašna
 
2 jaja
 
prstohvat soli
 
3 žlice šećera
 
ribana korica jedne naranče
 
350 ml mlijeka
 
400 ml mineralne vode
 
1 žlica ekstrakta vanilije ili 1 bourbon vanili šećer
 
ulje po potrebi
 
 
150 g tamne čokolade
 
150 ml vrhnja za šlag
 
Sastojci za kremu od sira:
 
100 ml vrhnja za šlag
 
100 g krem sira
 
50 g šećera u prahu
 
1 bourbon vanilin šećer
 
Postupak pripreme palačinka:
 
1. Od sastojaka za palačinke napravite glatku smjesu bez grudica tako da prvo pomiješati suhe sastojke pa dodajte mokre. Smjesta treba biti dosta rijetka.
 
2. Na tavi s neprijanjajućim dnom zagrijte žličicu ulja i na nju sipajte smjesu za palačinke te je raširite okretanjem tave
 
3. Svaku palačinku pecite s obje strane, a zatim ponovite postupak. 
 
4. Palačinke slažite jednu na drugu na tanjur i pustite da se ohlade. Dobit ćete oko 20 kom.
 
Postupak pripreme ganache kreme: 
 
1. Vrhnje za šlag zagrijte gotovo do vrenja pa prelijte preko nasjeckane čokolade. 
 
2. Pustite dvije minute da odstoji, a zatim dobro izmiješajte dok se sva čokolada ne otopi. 
 
3. Pustite kremu da se ohladi i stisne do konzistencije kad se i dalje može razmazivati.
 
 
Postupak pripreme kreme od sira:
 
1. Vrhnje izradite u mekani šlag, a zatim dodate krem sir, šećer u burbon vaniliju.
 
2. Kremu ohladite do korištenja.
 
 
Postupak slaganja torte:
 
1. Na podlogu za serviranje stavite prvu palačinku pa premažite slojem ganache kreme, zatim stavite drugu palačinku i premažite kremom od sira. Nakon toga ide treća palačinka i sloj pekmeza po želji. Slažite tako po redu sve dok imate palačinki.
 
2. Na vrh prelijte ostatak ganachea i ukrasite ostatkom kreme od sira te po želji svježim voćem ili orašastim plodovima. 
 
3. Sve zajedno ohladite i poslužite. 
  
 
Napomena:
 
Osim pekmeza od višanja možete koristiti pekmez od marelica ili borovnica, a umjesto čokoladnog ganachea možete staviti Nutellu.Tortu možete posuti svježim voćem ili orašastim plodovima.
 
(Izvor: Like Chocolate.net)

Ne propustite