Japan na jedvite jade do pobjede iako je imao igrača više preko 87 minuta

Fudbal
Japan na jedvite jade do pobjede iako je imao igrača više preko 87 minuta
.

Japan je u posljednjoj utakmici 1. kola Svjetskog prvenstva svladao (2:1) Kolumbiju. Bila je to vrlo zanimljiva utakmica koju je prelomio događaj već iz 3. minute. Osako je izašao sam na kolumbijskog golmana, Ospina obranio njegov pokušaj. Na odbijenu loptu natrčao je Kagawa, tukao prema praznoj mreži, a onda je čisti gol rukom blokirao Carlos Sanchez.

Slovenski sudac Skomina odmah je pokazao na bijelu tačku, Sanchezu opravdano pokazao crveni karton. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Kagawa. Zanimljivo, Kolumbija je i s igračem manje imala veći posjed lopte (60-40%) nakon prvih 20 minuta, nogometaši Josea Pekermana igrali su napadački, dok se brojčano jači Japan samo branio...

Kolumbija je u 39. minuti stigla do izjednačenja. Quintero je prizemno tukao iz slobodnog udarca ispod živog zida, lopta je prevarila Kawashimu i završila u mreži. Japan je prvi zaprijetio u nastavku; Osako je okrenuo Davinsona Sancheza i šutirao iz blizine, ali Ospina je bio spreman.

Kolumbijski čuvar mreže u 57. minuti morao je reagirati i nakon pokušaja Inuija iz 57. minute. Veliku prigodu Japanci su imali i u 73. minuti; Osako je ostavio loptu za Sakaija koji tuče sa samo sedam metara, ali Sanchez loptu odbija u korner. No, iz tog kornera Japan je stigao do drugog gola. Honda je ubacio iz kuta, Osako u skoku nadvisio Ariasa i glavom zabio od vratnice. Dovoljno za veliku pobjedu Japana...

Strijelci: 0:1 - Kagawa (6-11m), 1:1 - Quintero (39), 1:2 - Osako (73).

Kolumbija (4-2-3-1): Ospina - Arias, D, Sanchez, Murillo, Mojica - C. Sanchez, Lerma - Cuadrado (od 31, Barrios), Quintero (od 59. James), Izquierdo (od 70. Bacca) - Falcao.
Japan (4-2-3-1): Kawashima - Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo - Hasebe, Shibasaki (od 80. Yamaguchi) - Haraguchi, Kagawa (od 70. Honda), Inui - Osako (od 85. Okazaki).

Crveni karton: C. Sanchez (2 - rukom spriječio siguran pogodak)

(Novi.ba)

Ne propustite