Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Aktuelno
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno je padala kiša u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini je većinom bilo umjereno oblačno. Više oblačnosti je bilo na sjeveru Hercegovine. Sredinom dana pljuskovi su registrovani na jugu i jugoistoku Hercegovine. 

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan Sedlo 17; Sokolac 19; Sarajevo 20; Bugojno, Livno i Srebrenica 23; Jajce i Trebinje 24; Bijeljina, Gradačac, Tuzla i Zvornik 25; Bihać i Sanski Most 26; Brčko, Doboj i Zenica 27; Banja Luka 28; Grude 29; Mostar i Stolac 30°C.

l-am

Sutra u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. U Hercegovini većinom sunčano sa umjerenom naoblakom. Oblačan sjever Hercegovine. Poslije podne je moguć lokalno pljusak na istoku i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje od 17 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24°C, na jugu zemlje od 27 do 31°C. 

U Sarajevu oblačno, povremeno sa kišom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C. 

Ne propustite