"Dozvolila sam mužu da mi bira odjeću cijelu sedmicu"

Praktična žena
"Dozvolila sam mužu da mi bira odjeću cijelu sedmicu"
.

Kad bi pitali vašeg supruga da zaviri u vaš ormar i odabere vam šta ćete obući, šta mislite šta bi on izabrao? Dugu crvenu haljinu? Traperice, patike i majicu kratkih rukava? Bikini?

Pogledajte rezultate jednog interesantnog eksperimenta u kojem je Colin birao odjeću za svoju suprugu Caitlyn cijelih 7 dana.

Pooput većine žena, i ja imam ogroman ormar pretrpan stvarima a neke od njih nisam nikada niti obukla. Bez obzira na to, često razmišljam kako nemam šta obući. Onda sam odluila eksperimentirati i pitala sam muža da mi izabere odjeću narednih sedam dana.

Njegov izbor me zaista iznenadio.

Ponedjeljak

photo2

U ponedjeljak ujutro s velikom pažnjom sam posmatrala kako Colin istražuje moj ormar i bira mi odjeću. Bio je to dan pun ozbiljnih događaja: imala sam sastanak s poslovnim partnerima i morala sam izgledati prikladno. Nekoliko puta sam htjela odustati od ove glupe ideje ali Colin je bio toliko uzbuđen da sam posustala i čekala svoju kaznu.

Uzalud sam se bojala. Naravno, izabrana odjeća nije najprikladnija za poslovni sastanak ali, po Colinovom mišljenju, „sve je prekriveno, niko neće zuriti, i donosi dašak proljeća.“ Međutim, vjerujte mi, svi su zurili. Nosila sam tu odjeću cijeli dan i sigurna sam da ću je ponovo nositi. Dobila sam mnogo komplimenata od kolega za takav smjeli izgled.

Utorak

photo3

Drugog dana sam posumnjala kako moj suprug očigledno voli svijetle boje. Možete li zamisliti da to nisam znala? Po njegovom mišljenju, meteorolozi su najavili sunčan dan pa je želio da izgledam kao sunce. Pronašao je moju staru torbu koji sam prestala nositi jer sam mislila da s njom izgledam kao dijete. Ipak, ispostavilo se da se mom mužu, dirrektoru leasing kompanije, potajno sviđala ta torba s nacrtanim kućama. Od tada je ova torba postala moj omiljeni modni dodatak.

Srijeda

photo4

Danas je Colinu i meni godišnjica i odlučili smo je obilježiti uz romantičnu večeru. Budući da ne možemo ići u restoran sa dvoje veoma živahne djece rješenje je došlo u vidu romantične večere kod kuće. I prije smo to radili i nikad nisam razmišljala o tome šta obući za takve prilike. Naposlijetku, bili smo kod kuće, pa zašto bih se dotjerivala? Ispostavilo se da moj muž ima drugačije mišljenje. Za tu večer izabrao je poprilično oskudnu crnu haljinu, a ja sam se osjećala kao da smo na prvom sastanku.

Četvrtak

photo5

Da budem iskrena, dugo vremena nisam nosila ovu haljinu. Bila je zgurana negdje u pozadini ormara i zaboravila sam na nju. Uvijek sam mislila da je prekratka i da crvena baš i nije moja boja. Međutim, Colin ju je izabrao tvrdeći da izgledam „apsolutno zapanjujuće“ u crvenom. Poslao me na roditeljski sastanak u ovoj kombinaciji. Osjećala sam se čudno, ali riječi mog muža su mi ulile samopouzdanje.

Petak

photo6

Danas smo se vidjeli s mojim roditeljima. Da nije bilo Colina, vjerovatno bih obukla neku jednostavnu haljinu i cipele. Međutim, moj muž je odluio da se neću osjećati ugodno ako u haljini budem jurila djecu po kući, pa je za mene izabrao ovu kombinaciju. Iskreno, obično nosim tregerice kad idemo na selo na piknik, ali sad sam shvatila da je velika greška što ih ne nosim češće. Zaista su udobne i u kombinaciji s patikama na navlačenje i kačketom izgledaju veoma stilski.

Subota

photo7

Subota je naš dan za porodične šetnje. Danas je Colin pustio mašti na volju i bio je pravi profesionalni stilista. Da li svi komadi odjeće idu jedan uz drugi? Ne. Jesam li sretna dok nosim ovu kombinaciju? Definitno jesam. Izabrao mi je njemu omiljenu jaknu tvrdeći kako izgledam slatko u njoj. Svijetla haljina i patike za usobnost. Mislim da se na fotografiji vidi da je šetnja bila sjajna.

Nedjelja

photo8

Za nedjelju nismo imali nikakve planove. Ipak, Colin je želio da se čak i kod kuće osjećam elegantno i ženstveno. Imam tu jednu crnu haljinu koju prosto obožavam ali rijetko kad je imam priliku obući. Kako se ispostavilo, prilika nije potrebna. Život uz mog supruga jedna je sjajna prilika za koju se vrijedi dotjerati svaki dan.

Iznenadilo me s kakvom ozbiljnošću je Colin pristupio ovom zadatku. Pažljivo je birao svaku kombinaciju i zaključila sam da su one sve prikladne za svakodnevno nošenje. Svakog jutra, dok sam oblačila odjeću koju je moj muž izabrao za mene i dok sam se gledala u ogledalo, bila sam sretna.

Shvatila sam nešto zaista bitno. Nemojte se bojati eksperimentirati. Ne morate tražiti pravu priliku da bi obukli večernju haljinu ili patike i majicu kratkih rukava. Ako se osjećate usdobno u nečemu, ne oklijevajte ni sekunde; ako vam neka kombinacija diže samopouzdanje, ne oklijevajte ni sekunde; ako vas muž gleda pogledom punim divljenja, ne oklijevajte ni sekunde. Pitajte supruga da vam izabere kombinaciju barem za jedan dan. Bit ćete prijatno iznenađene.

Ne propustite