Dječak izmislio rješenje za djecu zarobljenu u vrućim automobilima!

Zanimljivosti
Dječak izmislio rješenje za djecu zarobljenu u vrućim automobilima!
.

Svake godine u vrućim automobilima širom SAD-a umre gotovo četrdesetoro djece. Od 1994. g. zbog vrućine je u automobilima umrlo čak 804 djece.

Bishop Curry je 11-godišnjak koji je dizajnirao ventilator koji bi se automatski uključio ako bi unutrašnjost automobila dostigla određenu temperaturu.

Uređaj treba stajati na naslonjaču za glavu, a tačno mjesto ventilatora bi ovisilo o starosti djeteta i položaju sjedalice. kojeg je pogodio rašireni problem smrtnih slučajeva koji se dogode kad netko ostavi djecu zaključanu u vrućim autima.

3cbc459800000578-0-image-a-74-1485974233118

Njega je naime pogodio rašireni problem smrtnih slučajeva koji se dogode kad netko ostavi djecu zaključanu u vrućim autima.

Kad je vidio na vijestima da je na taj način preminula beba iz njegovog susjedstva došao je na ideju pravljenja posebnog uređaja.

Uređaj otkriva i je li se vozilo zaustavilo, a koristi i GPS. Također otkriva sjedi li dijete u autu. Ako otkrije prisustvo djeteta, iz ventilatora započinje puhati hladni zrak preko unutarnjeg sustava hlađenja.

Njegov otac, koji je inače inženjer u Toyoti, je medijima ispričao da ga je po dolasku s posla dočekao sin sa skicom izuma kojeg je nazvao Oasis (oaza).

img-1514

Školarac Bishop Curry nije stao samo na tome. Uz GPS je dodao i Wi-Fi. Ako je onda ventilator uključen, ugrađena antena će Wi-Fi vezom kontaktirati roditelje djeteta. Ukoliko ne odgovore, sustav dojavljuje situaciju lokalnim vlastima.

Pomoću GoFundMe kampanje je već prikupljeno 50 tisuća dolara za nekoliko mjeseci, a mladi izumitelj je i registrirao patent i izradio 3D model uređaja.

Njegov otac je ideju predstavio kod svojih poslodavaca u Toyoti. Tamo su bili oduševljeni pa su poslali dječaka i oca na konferenciju o prevenciji dječjih ozljeda.Ondje je inovativni uređaj predstavljen proizvođačima autosjedalica, od koji se nekoliko njih zainteresiralo za proizvod.

 

 

Ne propustite