Melania Trump kritikovala politiku svog supruga, Donalda Trumpa

Svijet
Melania Trump kritikovala politiku svog supruga, Donalda Trumpa
.

Prva dama mrzi vidjeti djecu odvojenu od porodice, kazala je njena direktorica za odnose s javnošću.

Prva dama Melania Trump i jedna od njenih prethodnica Laura Bush pridružile su se brojnim kritičarima politike Trumpove administracije koja primjenjuje razdvajanje djece od roditelja koji ilegalno ulaze u SAD.

Zbog politike 'nulte tolerancije' u svrhu sprečavanja ilegalne imigracije u razdoblju od šest sedmica tokom aprila i maja 2000 djece razdvojeno je od svojih roditelja.

"Gospođa Trump mrzi vidjeti djecu odvojenu od obitelji i nada se da će se obje strane složiti i postići uspješnu imigracijsku reformu", rekla je njena direktorica za odnose s javnošću Stephanie Grisham za CNN, prenosi Hina.

 "Ona vjeruje da mi moramo biti zemlja koja provodi sve zakone, ali i zemlja u kojoj se vlada srcem", stajalište je američke prve dame koja je izrazila nadu da će se demokrati i republikanci u Kongresu složiti oko uspješne imigracijske politike.

Djeca ne mogu biti poslana u iste objekte za pritvor kao i njihovi roditelji jer nisu optužena za zločin i stoga su poslana u odvojena skloništa koja navodno uključuju prenamijenjenu zgradu Walmarta.

Prošle sedmice Kirstjen Nielsen, čelnica ministarstva domovinske sigurnosti, branila je politiku u nizu tvitova, optuživši medije za pogrešno izvještavanje. Napisala je: "Nemamo politiku razdvajanja porodica na granici. Tačka."

Međutim zastupnici su brzo reagirali na njene tvrdnje.

"To nije istina. Upravo sam se sastao s dužnosnicima centra za provedbu granične kontrole u McAllenu u Teksasu koji su mi rekli da je 1147 djece odvojeno od svojih roditelja te da se nalaze u njihovom centru", poručio je preko Twittera demokratski kongresnik David Ciciline.

Zastupnici bi ove sedmice trebali glasati o dvjema imigracijskim mjerama, tvrdolinijskom zakonu koji podupiru konzervativci i umjerenijem koji podržavaju republikanski čelnici.

Ne propustite