VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme danas očekuje

Vijesti
VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme danas očekuje
.

U Bosni se danas očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano.

U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne je moguća slaba kiša. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake praćen kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuju se u većem dijelu Bosne. Na istoku i jugoistoku Hercegovine pljuskovi i grmljavina su mogući u drugom dijelu poslijepodneva ili krajem dana. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjevernih smjerova, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 24, a dnevne od 21 do 27, na jugu od 28 do 32 °C.

U Sarajevu uglavnom pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva povremeno i ponegdje je moguća slaba kiša. U drugom dijelu dana i u večernjim satima očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 21 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

suncano-oblacnost28052017

Biometeorološka prognoza:

Uslijed promjenljivog vremena, kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice i dekoncentracije. Pri tome će u unutrašnjosti biti svježije tokom jutra, čemu bi hronični bolesnici trebali posvetiti pažnju. Iz FHMZ-a savjetuju da ne pretjerujete sa aktivnostima.

Ne propustite