VAR SE NIJE JAVLJAO: Švicarci uzeli bod Brazilu

Fudbal
VAR SE NIJE JAVLJAO: Švicarci uzeli bod Brazilu
.

Novo iznenađenje vidjeli smo na Mundijalu. U Rostovu su Švicarska i Brazil odigrali 1-1, golove su postigli Coutinho i Zuber.

Vidjelo se od samog početka da Švicarci nisu izašli sa bijelom zastavom. Nisu se uplašili moćnog protivnika, ali svakako da je Brazil bio taj koji je držao loptu u svom posjedu. Prvu šansu imali su već u 12. minuti kada je Coutinho nabacio na lijevu stranu do Neymara, a ovaj poslao loptu u sredinu koju je primio Paulinho i šutirao pored gola. Osam minuta kasnije ponovo su "vrebali" oko kaznenog prostora Brazilci. Ovaj put je negdje sa vrha šesnaesterca kod lopte bio Coutinho, a onda je šutirao i loptu pospremio u suprotan ugao.

"Selecao" se onda taktički povukao. Dopustili su Švicarcima da uzmu loptu u svoj posjed i sigurno su nekih 15-ak minuta branili svoj gol. Onda su uspjeli da dođu do svoje igre, ali nisu uspjeli da naprave neku priliku. Uopćeno, do kraja poluvremena nije bilo puno prilika pa se na pauzu otišlo minimalnim vodstvom Brazila.

ac13f1f241b82e2f86f4

U petom minutu drugog poluvremena Švicarci su izjednačili. Nakon jednog kornera ubacio je Shaqiri, a lopta je uspjela da "pronađe" glavu Zubera koji je matirao golmana Brazila Allisona Beckera. Osvetilo se Brazilcima to što su pustili Švicarcima posjed na sredini terena. Treba napomenuti da je Zuber prije pogotka gurnuo Mirandu sa leđa, ali VAR se nije oglašavao.

Narednih 20-ak minuta ponovo su loptu u svom posjedu držali Švicarci, ali napadi su bili jalovi. Zadnjih 10-ak minuta Brazilci su krenuli u napad. U 82. minuti rezervista Firmino dobio je loptu od Paulinha, ali šutirao je poviš gola Sommera. Ponovo je u nadoknadi šutirao Firmino, ovaj put glavom, ali Sommer je ponovo ostao nesavladan. Pustio je sudija dodatnu minutu nadoknade Brazilcima koji su imali sjajnu priliku nakon slobodnog udarca Neymara, ali do gola nisu uspjeli da dođu.

(Novi.ba)

Ne propustite