PRVAK SVIJETA NA KOLJENIMA: Hrabri Mexico bolji od Njemačke!

Fudbal
PRVAK SVIJETA NA KOLJENIMA: Hrabri Mexico bolji od Njemačke!
.

U fantastičnoj predstavi na "Lužnjiki" stadionu reprezentativci Mexica su uspjeli da savladaju aktuelnog prvaka svijeta, selekciju Njemačke. Bilo je 1-0, a gol je postigao Lozano u 35. minuti.

Sami početak utakmice kao da je najavio ko će na kraju odnijeti pobjedu. Već u prvoj minuti Meksikanci su imali odličnu priliku. Vela je dodao loptu u prostor Lozanu, a ovaj je negdje sa vrha šesnaesterca šutirao u blok njemačke odbrane. Nijemci su onda izašli iz blagog šoka. Imali su dvije prilike, ali golman Mexica Ochoa bio je neumoljiv. 

Igrala se dobra utakmica, dosta prilika sa obje strane, a onda je u 35. minuti na opšti šok svih pogodio Lozano za vodstvo Mexica od 1-0. Chicharito je otvorio fantastičnu kontru, pronašao Hirvinga Lozana na lijevoj strani, a ovaj je snažnim udarcem "probio" Neuera. Samo par minuta poslije novo uzbuđenje. Na drugoj strani je sa nekih 20-ak metara slobodan udarac imao Kroos, a prečka je spasila gol Meksikanaca.

f62b1db3198a036b5e96

Na odmor se otišli sa tim rezultatom, a u nastavku su brzo novu šansu imali reprezentativci Mexica. Chicharito i Vela su krenuli u čistu kontru dva na jedan, ali pas Chicharita u ključnom trenutku nije bio dobar. Vela nije uspio doći do lopte i tako je propala sjajna prilika za povećanje vodstva.

Napadali su Meksikanci do kraja. Njemačka nije mogla da dođe do neke prilike na gol. Uglavnom je odbrana Mexica bila neumoljiva, a aktuelnom prvaku svijeta je ostalo da u nekoj od sljedećih utakmica traži tri boda.

(Novi.ba)

Ne propustite