ISTOPITE VIŠAK KILOGRAMA, BUDITE ZADOVOLJNI SVOJIM STRUKOM: Pridržavajte se ovog i uspjet ćete!

Praktična žena
ISTOPITE VIŠAK KILOGRAMA, BUDITE ZADOVOLJNI SVOJIM STRUKOM: Pridržavajte se ovog i uspjet ćete!
.

Ukoliko želite smršaviti i stesati vaše tijelo do ljeta poslušajte ove savjete...

U svojoj knjizi 'Zero Belly Diet' Zinczenko objašnjava kako jednostavnim prilagodbama prehrane i načina života možemo poboljšati zdravlje crijeva, a s tim i regulisati kilažu.

stomak3
HRANA BOGATA VLAKNIMA

Ukusni doručci koje kvasite u mlijeku, a prodaju se kao zdravi, puni su dodanih šećera. Umjesto toga doručkujte skuhane zobene pahuljice koje možete zasladiti voćem.

Oba sastojka ove čarobne kombinacije osiguravaju našoj probavi netopljiva vlakna koja pomažu smanjiti razinu holesterola i pune crijeva korisnim bakterijama. Na taj način potaknut ćete crijeva na stvaranje butirata, masne kiseline koja smanjuje upale u cijelom našem tijelu uzrokovane masnoćom.

Pored toga, jedna je studija zabilježila porast razina grelina, hormona zaduženog za kontrolu gladi, kod osoba koje su upotpunile prehranu netopivim vlaknima.

stomak

CRVENO UMJESTO ZELENOG POVRĆA

Volite li grožđe, jedite crveno, umjesto zelenih birajte crvene jabuke, a umjesto dinja lubenice. Razlog za tu odluku su hranjive tvari flavonoidi, osobito antocijanini. Ovi spojevi daju voću crveno obojenje, a sposobni su primiriti djelovanje gena krivog za gomilanje masti.

voce-i-povrce
AVOKADO

Ovo superzdravo tropsko voće napada salo vašeg trbuha iz dva smjera. Avokado je pun zdravih nezasićenih masti koje prigušuju glad. Sudionici jednog istraživanja osjetili su 40 posto manju želju za ponovnim jelom satima nakon što su uz ručak pojeli polovicu svježeg avokada. Druga korisna stvar nezasićenih masnih kiselina iz avokada je sposobnost sprečavanja spremanja masnoća.

avokado-11
PRIRODNI PROTEINSKI SMOOTHIE

Proteinski napitci dobar su izbor za užinu jer su odličan izvor hranjivih tvari. Nažalost, oni komercijalni su puni različitih dodataka i teško izgovorljivih kemijskih spojeva koji nisu najzdraviji za naša crijeva te mogu izazvati upale i nadutost. Nadutost pospješuju i visoki udjeli sirutke, kojom se podiže razina proteina u tim napitcima. Umjesto toga sami smiksajte svoj smoothie od proteinima bogatog lisnatog povrća koji topi salo, stvara osjećaj sitosti i pomaže u izgradnji mišića bez neugodne nadutosti.

napitak-persun-limun

JAJA

Za plan mršavljenja po principima iz knjige 'Zero Belly Diet' vrlo su važni proteini koji omogućavaju stvaranje mišićne mase. Jedan od najjednostavnijih i najsvestranijih izvora proteina su jaja, koja pored toga sadrže kolin. Ova hranjiva tvar, koju još nalazimo u nemasnom mesu, morskim plodovima i lisnatom povrću, napada genski mehanizam koji potiče tijelo na spremanje masnoće oko jetre.

jaja2

Ne propustite