HLJEB DRŽITE NA POGREŠNOM MJESTU U KUĆI: Ostavite ga OVDJE i bit će uvijek svjež

Praktična žena
HLJEB DRŽITE NA POGREŠNOM MJESTU U KUĆI: Ostavite ga OVDJE i bit će uvijek svjež
.

Držite li i vi hljeb na ovom mjestu...

Bilo da ga držite u korpici za hljeb ili na kuhinjskom pultu, u svakom slučaju griješite. Jer, hljeb može da vam traje mnogo, mnogo duže od jednog dana ukoliko znate gdje treba da ga stavite, a to je većini nas najnelogičnije mjesto od svih.

hljeb

U pitanju je frižider ili čak i zamrzivač.

Naime, izvještaj na temu istraživanja hrane i njenog skladištenja koje je sproveo univerzitet u Nebraski pokazao je da će hljeb, gdje god ga držali, ukoliko je na sobnoj temperaturi, propasti za najduže nedelju dana, a često i kraće.

Time se šansa da se buđ pojavi na hljebu minimalizuje, i smanjuje se količina bačene hrane. Ne samo to, tako vaša vekna može da traje i tri mjeseca, a da djeluje svježe kao da je upravo kupljena.

hljeb1

Prvo, pripremite hljeb za hladnu temperaturu. Isijecite ga na parčiće ako ste sigurni da ga nećete pojesti cijelog u narednih par dana kako ga ne biste stalno odmrzavali i zamrzavali, čime ćete mu pokvariti ukus.

Odvojene komade smjestite u kese za zamrzivač, izbacite vazduh iz njih i dobro ih zatvorite.

hljeb

Ovo važi za hljeb za koji ste uvjereni da ga nećete jesti u narednih par dana, u suprotnom, biće mu sasvim dobro i u frižideru. Naravno, i u frižideru će stajati u dobro zatvorenoj kesi za zamrzivač.

hljeb

KAKO GA POJESTI?

Nemojte ga odmrzavati na pultu, jer tako dobijate ukus starog hljeba. Zagrijte ga ili u mikrotalasnoj na 15 do 25 sekundi (time dobijate svjež hljeb, kao upravo ispečen), a dodatni minut će ga tostirati.

Ako nemate mikrotalasnu, onda ga stavite na foliju pa na rešetku od rerne na 160 stepeni na nekih pet minuta.

Ne propustite