VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme danas očekuje

Vijesti
VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme danas očekuje
.

U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U Hercegovni pretežno sunčano, uz umjeren porast naoblake u drugom dijelu dana. Prije podne ponegdje u Bosni sa slabom kišom. Poslije podne ili u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većini područja. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana, zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 24, a dnevne od 21 do 27, na jugu od 27 do 31 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva povremeno i ponegdje je moguća slaba kiša. U drugom dijelu dana i u večernjim satima očekuje se kiša, pljuskovi, a moguća je i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 14, a dnevna oko 21 °C.

kisaaa

Biometeorološka prognoza:

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Mada će preovladavati nestabilno vrijeme, pad temperatura, više svježine i mirniji san, ugodno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Na jugu će, uz manje padavina, opšta slika biti ljepša. Tegobe kod hroničnih bolesnika također ne bi trebale biti izraženije.

Ne propustite