Peruanci promašivali, Danci slave majstorsku akciju

Fudbal
Peruanci promašivali, Danci slave majstorsku akciju
.

Danska je danas savladala Peru s 1:0 u drugom susretu Grupe C i na najboljem je putu da prođe u naredni krug. Peru je skoro tokom cijelog meča bio bolji rival od Skandinavaca, ali na kraju je ostao kratkih rukava.

Prvu priliku na susretu imali su Peruanci u 13. minuti kada je Schmeichel ukrotio Carrillov pokušaj. Danci su u tim trenucima bili bez prave ideje, a nakon pola sata i Farfan je bio u prilici. Ipak, Danci su uspjeli bivšeg igrača Schalkea izblokirati, pa je ostalo 0:0.

Danska, koja je bila favorit prije duela, u prvom dijelu nije napravila skoro pa ništa. I itekako je mogla biti zadovoljna rezultatom na poluvremenu jer je Christian Cueva zapucao penal pod oblake. Prethodno je upravo on oboren u šesnaestrcu Skandinavaca, a sudija Gassama iz Gambije svirao je penal tek nakon pomoći VAR tehnologije. Start je bio više nego očigledan. Međutim, Schmeichelova mreža ostala je netaknuta zahvaljujući lošem udarcu tragičara Cueve.

I u nastavku slična slika, južnoamerički predstavnik je bio bolji, ali bez prave realizacije. Flores je imao dobru šansu, ali je pucao pokraj gola. I onda je uslijedila kazna i to u 59. minuti. Najbolji Danac i jedan od najboljih veznjaka Evrope trenutno Christian Eriksen odlično je uposlio Yussufa Poulsena koji pogađa za 1:0. Napadač Leipziega rutinski je riješio odličnu kontru.

Do kraja su Peruanci pokušali makar doći do boda, ušao je s klupe i Guerrero, ali ni to nije pomoglo. Schmeichel je još jednom dokazao da spada u sami golmanski vrh i sačuvao je svoju mrežu iako je današnji rival bio znatno bolji i imao dosta prilika. I to veoma izglednih.

Ostalo je 1:0, a treba naglasiti da je Danska tek u finišu imala dvije velike prilike. Možda nezaslužena pobjeda, ali veoma ih je približila drugom krugu. U prvom meču ove grupe, Francuzi su teže od očekivanog nadigrali Australiju s 2:1.

(Novi.ba)

Ne propustite