MESSI TRAGIČAR: Hrabri Island "uzeo" bod slabašnoj Argentini

Fudbal
MESSI TRAGIČAR: Hrabri Island "uzeo" bod slabašnoj Argentini
.

Hrabri Island uspio je da "otkine" bod Argentincima. Utakmica je završena rezultatom 1-1, a golove su postigli Aguero i Bjarnason. Tragičar je Leo Messi koji je u drugom poluvremenu promašio penal.

Nije se dugo čekalo na prvu priliku. Lijevi beg Tagliafico šutirao je glavom pored gola, nakon odbijene lopte iz slobodnjaka Messija. Brzo nakon tog Bjarnason je imao čisti zicer, igrači Argentine su se "pogubili" ali Islanđanin to nije uspio da iskoristi. Onda se uglavnom igralo na sredini terena, Islanđani su sjajno čuvali igrač od kojih im prijeti najveća opasnost. Ali, nije to drugo trajalo. U 19. minuti je Sergio Aguero sjajno iz okreta pospremio loptu ispod prečke gola Islanda. 

No, brzo su izjednačili Islanđani. Igrao se 24. minut kada je gužvu u šesnaestercu iskoristio Finnbogason koji je tako postigao prvi gol Islanda u historiji na Svjetskom prvenstvu. Sve do pred kraj poluvremana napadali su Argentinci, ali jalovi su to pokušaji bili. U 45. minuti je šutirao Sigurdsson, ali je odbranio Caballero. Odbijena lopta je opet skoro stigla do Bjarnasona, ali Mascherano je zagradio. Potom je do lopte ponovo stigao Sigurdsson koji je šutirao pored gola.

I u nastavku su Argentinci bili bolji rival. Redom su svi šutirali na gol Halldorssona, ali ovaj je danas u par navrata spasio Island. U 62. minuti penal su dobili Argentinci. Magnusson je srušio Banegu, sudija je pokazao na bijelu tačku, ali priliku nije iskoristio Leo Messi. Golman Halldorsson je pogodio u koju stranu će šutirati igrač Barcelone.

Opet je Argentinca napadala. U 75. minuti su vjerovatno oštećeni, obzirom da je Saevarsson srušio Pavona u kaznenom prostoru, ali sudija nije ništa signalizirao. Ipak, kontakt je postojao, ali po mišljenju sudije nedovoljno za najstrožiju kaznu. Potom se malo Messi probudio, napadao je, pucao sa svih strana, ali lopta nije htjela u gol. 

(Novi.ba)

Ne propustite