KADA NAM SE VRAĆA LJETO? Objavljena prognoza i upozorenje: "OVIH DANA SE PRIPAZITE"

Region
KADA NAM SE VRAĆA LJETO? Objavljena prognoza i upozorenje: "OVIH DANA SE PRIPAZITE"
.

Nakon prolaznog osvježenja, izraženijeg u unutrašnjosti, sljedećih će dana ponovno biti relativno toplo, na Jadranu gdjegod i vruće, pri čemu još u početku nestabilno, posebice na Jadranu i vjetrovito, s mjestimičnim ograničenjima u prometu zbog bure. 

"Pripazite, i upozorite one koji ne poznaju dovoljno njezine olujne udare te riskiraju. Čak i živote", rekao je Zoran Vakula za vremensku prognozu HRT-a.

Danas sunčanije i toplije, na Jadranu jaka bura.

suncano

U mnogim mjestima istočne Hrvatske, napose Podunavlja i Posavine, bit će povremene mjestimične kiše, uglavnom u malim količinama. No bit će i sunčanih razdoblja, uz  umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

U gorju malo svježije, ujutro oko 12 °C, a danju od 20 do 23 °C.

kisa

Na srednjem Jadranu još malo toplije, ponegdje i 30 °C, uz prevladavajuće sunčano vrijeme. Malo niža temperatura i više oblaka bit će u unutrašnjosti Dalmacije, gdje se ne može isključiti i poneki lokalni pljusak. Puhat će većinom umjerena, ponegdje i jaka bura, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, pa more može biti i valovito.

Bura, ali ipak slabija, puhat će i na jugu Hrvatske, gdje je, uz promjenljivu naoblaku, velika vjerojatnost za pljuskove i grmljavine. Jutarnja temperatura zraka između 20 i 23 °C, a najviša dnevna 29 ili 30 °C.

Idući vikend se vraća ljeto

suncano

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, koja je izravan rezultat jednog prognostičkog modela pa nije toliko pouzdana, idući (produženi) vikend opet nam se vraća pravo ljeto, i to diljem Hrvatske.

plaza

Dnevne temperature trebale bi rasti i preko 30 stupnjeva, a diljem zemlje trebalo bi biti sunčano.

Ne propustite