GDJE ĆEŠ NA RUSIJU? Domaćin potopio Saudijce na otvaranju Mundijala!

Fudbal
GDJE ĆEŠ NA RUSIJU? Domaćin potopio Saudijce na otvaranju Mundijala!
.

Reprezentativci Rusiju uspjeli su lagano da savladaju odabranu selekciju Saudijske Arabije na samom otvaranju 21. Svjetskog prvenstva. Golovima Gazinskiya, Cheryseva, Dzyube i Golovina stigli su do uvjerljive pobjede rezultatom 5:0.

Bili su Rusi bolji rival tokom cijele utakmice. Navijači nisu dugo čekali na pogotak obzirom da je Gazinskiy na asistenciju sjajnog Golovina uspio da pogodi već u 12. minuti. Nastavljali su Rusi sa pritiskom, a onda im se povrijedio Dzagoev koji je morao da napusti igru. Umjesto njega ušao je Cherysev koji je 20-ak minuta kasnije povećao vodstvo domaćina na 2:0. Bio je to rezultat sa kojim se otišlo na pauzu.

I nastavku su reprezentativci Rusije bili bolji protivnik. Iako nije bilo puno prilika, domaćini su držali loptu u svom posjedu. Vodstvo je trećim golom povisio Artem Dzyuba kada je u 72. minuti pogodio na asistenciju Golovina. 4-0 postavio je rezervista Cherysev prekrasnim golom, inače svojim drugim na ovoj utakmici. Činilo se da je tu kraj, a onda je u posljednjim sekundama utakmice iz slobodnog udaraca sa nekih 20-ak metara pogodio Golovin koji je bez sumnje bio najbolji igrač utakmice.

Kada je u pitanju grupa u kojoj se nalaze ove dvije reprezentacije, sutra će drugi meč odigrati reprezentacije Egipta i Urugvaja, od 14:00 sati.

(Novi.ba)

Ne propustite