KAKO PRIJE NISMO ZNALI OVE CAKE: Evo kako da brzo sredite kuću bez muke i bespotrebnog nerviranja

Praktična žena
KAKO PRIJE NISMO ZNALI OVE CAKE: Evo kako da brzo sredite kuću bez muke i bespotrebnog nerviranja
.

Ovo su nevjerovatne ideje zbog kojih vam više nikada neće pasti mrak na oči kada čujete riječi čišćenje, pranje i ribanje. Sigurno smo da ćete biti oduševljeni.

1. Možete dezinfikovati dušek pomoću spreja

b

Pitate se kako da dušek na kome provodimo značajnu količinu vremena učinimo svježim? Naravno, ne možemo ga oprati. To možete prepustiti agencijama za čišćenje, ali gornje slojeve dušeka možete lako očistiti sprejom koji sadrži alkohol i vodu u razmjeri 1:2. Usisajte dušek i onda ga naprskajte alkoholnim sprejom. Pustite da se osuši. Alkohol će dezinfikovati gornji sloj i ubiti sve bakterije koje stvaraju loš miris.
2. Pjesak za mačke držite u frižideru kako bi mirisao svježe

b1

Pjesak za mačke dobro upija mirise. Ako ga stavite u kutiju, a kutiju u frižider, on će dugo mirisati svježe. Čak i kada je sva hrana u frižideri svježa, nekada mješavina mirisa stvara neprijatan miris. Najbolji izbor je silicijumski pjesak, dok mineralni neće imati nikakvog efekta.
3. Kako da savršeno operete blender

b2

Prosto je: sipajte malo vode i deterdženta za sudove u blender i uključite ga na kratko. Nakon toga, samo ga isperite.
4. Posoljen grejpfrut može da očisti naslage kamenca

b3

Ova neobična kombinacija će vam pomoći da se riješite naslaga kamenca u kupatilu. Isjecite grejpfrut na pola, stavite so na jednu polovinu i istrljajte kadu i slavine. 
Budite oprezni: koristite sitnu so kako ne biste oštetili površine.
5. Veš će vam biti snježno bijel ako koristite posebnu tabletu za veš mašinu

b4

Kako bi vam bijela odjeća bila bijela, potopite je u sljedeću mješavinu: pomješajte deterdžent za pranje i izbjeljivač u jednakim količinama zajedno sa tabletom za veš mašinu.
Potopite veš na kratko u ovu mješavinu, a onda ga normalno operite. Možete koristiti i samo tabletu, ali onda ćete morati da je rastvorite, a veš operete veoma toplom vodom.
6. So će sačuvati boju vaše odjeće

b5

Kako biste povratili boju svojoj odjeći, dodajte pola čaše soli u veš mašinu ili ručno operite veš u toj mješavini. Boje će ponovo biti jarke.
7. Tajna brzog čišćenja podova

b6

Kako biste uspješno očistili lajsne i teško dostupna mjesta, koristite metlu. Umotajte je u mikrofiber krpu i očistite podove. Ovo će vam oduzeti samo nekoliko minuta.

8. Tiganj za prženje će vam trajati dva puta duže ako ga ne operete odmah

b7

Najlakši način da upropastite površinu tiganja jeste da ga perete dok je još uvijek vruć. To će dovesti do sagorjevanja ostataka hrane u njemu, pa će biti teško očistiti masne fleke. Sačekajte da se tiganj dovoljno ohladi, a onda ga operite.
9. Kocke leda će vam pomoći da se riješite tragova namještaja na tepihu

b8

Kako biste izravnjali površinu tepiha kada na njemu ima tragova namještaja, možete koristiti led. Stavite kocke leda na oštećena mesta i ostavite ih preko noći. Tepih će brzo upiti vodu i tragovi će nestati. Tajna ove metode je činjenica da ovaj efekat nastaje postepeno, pa samo sipanje vode na tragove neće pomoći.
10. Možete očistiti držač za noževe pomoću usisivača ili fena

b9

Korišćenje usisivača ili fena je najefikasniji način za čišćenje držača za noževe. Rupe najpre očistite tankom žicom, a ostatak prašine uklonite fenom podešenim na najjači režim. Ovo radite u blizini sudopere ili lavaboa kako biste izbjegli nered.
11. Očistite roštilj pomoću luka

b10

Masnoću sa roštilja lako ćete ukloniti pomoću crnog luka. isjecite luk na pola i nabodite ga viljuškom. Istrljajte rešetku dok je vruća. Crni luk će efikasno očistiti roštilj, a hranu učiniti ukusnijom.
12. Obična kreda će ukloniti masne fleke sa odjeće ili tapeta

b11

Kreda efikasno uklanja masne fleke bez obzira gdje se nalaze - na zidu ili tkanini. Istrajte masne fleke komadom krede i sačekajte 5 minuta. Nakon toga, obrišite ta mjesta mokrom tkaninom. Ako su mrlje uporne, ponovite nekoliko puta.
13. Zlatni nakit očistite pomoću piva

b12

Kako bi zlatni nakit ponovo izgledao kao nov, očistite ga krpom natopljenom u svetlom pivu. Rezultati će biti odmah primjetni ako je nakit od čistog zlata. Ne koristite ovu metodu na nakitu sa dijamantima kako ga ne biste uništili.
14. Lako ćete ukloniti naljepnice sa novih stvari pomoću fena

b13

Naljepnice sa cijenama na novim stvarima, čak i one koje je nemoguće skinuti, lako ćete odljepiti ako ih najprije zagrijete fenom na minut ili dva. Sada ih možete lako skinuti bez ikakvih tragova.
15. Ljuske od jajeta možete iskoristiti za čišćenje vaza i flaša

b14

Flaše sa uskim grlom možete očistiti pomoću ljuski od jaja. Stavite ljuske u bocu i dodajte malo deterdženta za sudove. Promućkajte i ostavite tako nekoliko minuta. Prospite mješavinu i dobro isperite bocu.

Ne propustite