UBICE STRIJA I CELULITA: Provjereni načini da zategnete kožu na butinama i zadnjiici! ODMAH POČNITE

Praktična žena
UBICE STRIJA I CELULITA: Provjereni načini da zategnete kožu na butinama i zadnjiici! ODMAH POČNITE
.

Odlični načini da se riješite celulita, slobodno se povedite ovim trikovima, nećete zažaliti...

Celulit se javlja kada imate previše masnog tkiva i nemate dovoljno mišića. Budući da ovaj problem ne izgleda estetski lijepo treba ga riješiti uz pomoć odgovarajuće prehrane, masaže, pilinga i dobro planiranog programa vježbe.

Tako da probajte neki od ovih načina koji su mnogim ženama bili od pomoći.

PREHRANA

Potrebno je ograničiti unos namirnica koje zbog bogatstva kolesterola, masti, purina i jednostavnih šećera pogoduju nagomilavanje tjelesnih otrova. Nepoželjne namirnice su prvenstveno junk food, bijeli kruh, slatkiši, životinjske masti, konzervirano povrće, kava, alkohol, gazirani napitci, crveno meso, suhomesnati proizvodi te namirnice koje u znatnoj količini sadrže sol poput primjerice soljene ribe, ribe u ulju ili slane vrste sira s visokim udjelom masti. Kako bi se pospješilo uklanjanje štetnih, otpadnih tvari iz organizma preporučljivo je povećati unos namirnica bogatih vitaminom C (obojeno voće i povrće, prirodni voćni sokovi), kalijem (banane, marelice, breskve, naranče, grah, integralne žitarice, orašasti plodovi) i sumporom (meso peradi, riba, mlijeko, jaja) i na taj način pobijediti celulit iznutra.

voce

PILING

Piling je odličan saveznik u borbi protiv celulita jer nježno uklanja mrtve stanice kože.

Ne trebate bacati novac na razne preparate, ovo bi vam moglo pomoći da se prije ljeta riješite odvratnog celulita.

kafa

Ovu piling masku izumila je jedna domaćica, a predstavila ju je u popularnoj emisiji Dr Oza.

SASTOJCI

- ½ šolje mljevene kafe

- ¼ šolje smeđeg šećera

- Maslinovo ulje

11

UPOTREBA

Istuširajte se, dobro obrišite, pa potom nanesite maslinovo ulje na problematična područja. U posudi pomiješajte kafu i smeđi šećer, a dobijenu mješavinu utrljajte na noge, stomak, butine, zadnjicu, odnosno na mjesta gdje imate celulit.

Ostavite da djeluje oko 10 minuta, pa potom isperite. Za bolji efekat, možete koristiti i samoljepljivu foliju kojom ćete uviti noge i ostaviti piling da djeluju oko pola sata.

Nekoliko puta sedmično postupak možete ponoviti kako bi ostvarili željeni rezultat.

2

 

TUŠIRANJE HLADNOM VODOM

Tuširanje hladnom vodom potiče izmjenu tvari i poboljšava cirkulaciju što je izvrsno u borbi protiv celulita. Naizmjenično tuširanje toplom i hladnom vodom odličan je način za poboljšavanje krvotoka, što je povoljno za cjelokupni krvožilni sustav. Žile se stežu kad su izložene hladnoj vodi, što privremeno podiže tlak i ubrzava protok krvi. Doznaj više o prednostima hladnog tuširanja.

zena-tusiranje

 

VJEŽBA ZA CELULIT

Ovo je 6 korisnih vježbi osmišljenih za stezanje mišića i smanjenje bedara i stražnjice.

Vježba № 1

c1

Oslonite  se na desnu stranu i naslonite se na podlakticu. Podignite lijevu nogu od poda i držite je u ovom položaju 5 sekundi. Zatim spustite polako. Ponovite ovu vježbu i s  desnom nogom.

Koliko puta: 2 seta od 12 ponavljanja za svaku stranu.

Vježba № 2

c2

Stavite ruke na pod, i zauzmite isti položaj kao kod sklekova. Zatim, savijte desnu nogu i koljeno poravnajte s trbuhom. Zatim poravnajte nogu i podignite je od poda. Ponovite lijevom nogom.

Koliko puta: 3 kompleta od 8 ponavljanja.

Vježba № 3

c3

Uzmi bućicu i stajanite ravno s razmakom između nogu i ramena. Na udisaj, počnite polako spuštati svoje tijelo i savijati koljena. Nastavite se spuštati sve dok vaše bedro ne bude paralelno s podom. Zatim početi ustati, izdahnuvši.

Koliko puta: 3 kompleta od 20 ponavljanja.

Vježba № 4

c4

Uzmite bućicu s obe ruke. Stanite ravno. Počnite polagano savijati torzo, držeći leđa ravno, a ruke pustite da slobodno vise. Sagnite se prema naprijed koliko god možete. Zatim se postupno vratite u početnu poziciju.

Koliko puta: 5 seta od 12 ponavljanja.

Vježba № 5

c5

Spustite se na koljena i stavite ruke na pod, držite ruke ravno. Počnite polagano podizati jednu nogu, držeći leđa ravno. Podignite nogu što je više moguće i zadržite nekoliko sekundi. Zatim se vratite u početnu poziciju. Nastavite ponavljati vježbu, naizmjenično desnom i lijevom nogom.

Koliko puta: 2 seta od 15 ponavljanja za svaku nogu.

Vježba № 6

c6

Stanite s nogama malo šire od ramena. Savijte koljena, ruke iza glave. Onda skočite naprijed, a ruke i noge neka vam budu u ''zvjezda položaju''.

Koliko puta: 2 kompleta od 20 ponavljanja.

Da biste brzo postigli rezultate u pobjedi celulita, vježbe rsdite prema sljedećem rasporedu: 2 dana treninga / 1 dan pauze, 2 sedmice.

 

Ne propustite