Salkić: Bajramsku radost podijeliti s komšijama pravoslavcima i katolicima

Bosna i Hercegovina
Salkić: Bajramsku radost podijeliti s komšijama pravoslavcima i katolicima
.

Potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Ramiz Salkić danas je, povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, uputio čestitku svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori.

Salkić je naveo da je najodabraniji mjesec muslimana pokazao da odricanjem i predanošću najvećim vrijednostima islama, ljudi mogu postati bolji, vredniji i učiniti više za one kojima je pomoć najpotrebnija. Tome smo, istakao je, svjedočili tokom mubarek ramazana, praktikujući osnovne principe islama, ali i uživajući u posebnostima koje ovaj mubarek mjesec nosi.

-Naši iftari koje smo organizovali širom naše domovine, a posebno bh. entiteta RS, pokazuju i rađanje naše nove snage, koja se temelji na jedinstvu i na našim istinskim vrijednostima. Ništa nas kao ramazan i njegove blagodati, ne može okupiti radosne i sretne na jednom mjestu. Zato, iz proteklog mubarek mjeseca ramazana, moramo izvući važne pouke, koje će nas snažno uvjeriti i opredijeliti da se nastavimo okupljati oko naših zajedničkih ciljeva i zajedničkih vrijednosti. Svakako, jedan od naših glavnih ciljeva je moderna i snažna država Bosna i Hercegovina, u kojoj će svi građani, na svakom njenom pedlju, živjeti sretno i zadovoljno. Okupimo se, i u narednom periodu zajedno nastavimo raditi na realizaciji ovog cilja, a posebnu pažnju posvetimo Bošnjacima u bh. entitetu RS – naveo je Salkić.

Važno je, dodao je, i da bajramsku radost podijelite s komšijama pravoslavcima, katolicima i drugima, baš kao što su to činili naši preci stotinama godina unazad.

-Poštivanje i uvažavanje drugog i drugačijeg je jedna od najvećih višestoljetnih vrijednosti naše domovine Bosne i Hercegovine. Mi smatramo da je samo takva naša domovina moguća. Uz iskrenu nadu da će naredna godina donijeti radost u naše domove i našu jedinu domovinu, svima vama u Bosni i Hercegovini i dijaspori, želim sretne i berićetne bajramske dane, te da ih provedete s porodicom, rodbinom, komšijama i prijateljima. Bajram šerif mubarek olsun - navodi se u bajramskoj čestitki potpredsjednika Salkića.

Ne propustite