TAJNI RECEPT ZA NAJBOLJI DŽEM OD BRESKVE: Uz ovaj dodatak dobit ćete nestvarni okus
Caka je u jednom dodatku koji će dati nevjerovatno dobru aromu vašem specijalitetu.
Sastojci (za 6 tegli od 250 ml):
- 1 kilogram breskvi
- 2 limuna
- oko 500 g želir-šećera u srazmjeri 2:1
- 2 kašike likera od breskve ili kajsije
Priprema:
Breskve kratko držite u vrućoj vodi, oljuštite, prepolovite i izvadite koštice. Mesnati dio breskvi sitno isjeckajte. Iscijedite limun i sokom prelijte breskve. Sve izmiješajte i sipajte u dublju šerpu. Dodajte želir-šećer u odgovarajućoj srazmjeri 2:1 (na kilo voća dođe 500 g želir-šećera), na voćnu masu i pomiješajte. Ostavite da stoji oko 3 sata na sobnoj temperaturi.
Kuhajte na umjerenoj vatri i ostavite da vri oko 4 minuta. U slatko sipajte liker od breskvi ili kajsija. Još vruće sipajte u zagrijane tegle, zatvorite i 15 minuta držite prevrnute, okrenite ih i ostavite da se potpuno ohlade.
Uživajte...