JEDAN DETALJ NA SLICI JE SVIMA ZAPEO ZA OKO: Kako je Kate uspjela za SAMO 7 SEDMICA ono što mnoge žene pokušavaju GODINAMA? (FOTO)

Kiosk
JEDAN DETALJ NA SLICI JE SVIMA ZAPEO ZA OKO: Kako je Kate uspjela za SAMO 7 SEDMICA ono što mnoge žene pokušavaju GODINAMA? (FOTO)
.

Prije sedam sedmica Kate Middleton je na svijet donijela svoje treće dijete, malog princa Luisa Arthura Charlesa.

Kate je prije dva dana uživala sa porodicom u parku, a tom prilikom je zadivila sve prisutne i one koji su ugledali fotografije na društvenim mrežama - vojvotkinja izgleda kao ona stara.

Kate je za svega nekoliko sedmica uspjela da skine sav višak kilograma.

 

#royals #katemiddleton

A post shared by @ imnotthatcold on

Babica Lora Spajser iz Ženske zdravstvene klinike u Londonu kaže za Daily Mail da je u pojedinim slučajevima to moguće, a da je obično "krivac" kombinacija dobrih gena i zdravog i aktivnog načina života koji je žena vodila prije trudnoće.

- Da, ima žena koje se lako vraćaju u formu. Ako ste uvijek bili fit i imali zdravu trudnoću, moguće je da ćete se lako vratiti u stanje tijela prije trudnoće. Dosta toga zavisi i od genetike, pa ako se i vaša mama brzo oporavila poslije porođaja, velike su šanse da ćete to moći i vi - napominje Lora Spajser.

- Sasvim je uobičajeno da prosječnoj ženi treba oko godinu dana da skine višak kilograma. I ne samo to, tokelo većine žena biće zauvijek promijenjeno poslije trudnoće. Recimo, imaće veći grudni koš i veće grudi. Obično je poslije svake nove trudnoće ženama sve teže da skinu višak - kaže Lora, dodajući i da je nevjerovatno to da su se prije nekoliko stotina godina sve tjelesne karakteristike trudnice i mame, poput viška kilograma, većih grudi i slično, smatrale još atrkaktivnijima jer signalizuju plodnost žene.

Ona objašnjava kako je Kate nakon trećeg porođaja uspjela da skine višak u tako kratkom roku:

a05817556ca0d58b67ddafc54c2d85fc

- Vjerovatno je pazila šta jede od smaog trenutka porođaja, što može da bude dosta teško u prvih par nedjelja. Treba se suzdržavati od namirnica za kojima vam organizam žudi, a još je teže ukoliko dojite jer tada morate da unosite još više kalorija. Međutim, ako visokokalorične namirnice mijenjate za balansiranu i zdravu ishranu, moguće je smršati brže. U svakom slučaju, pretjerana restrikcija unosa hrane se nikako ne preporučuje u ovom osjetljivom periodu. Isto važi i za vježbanje. U ovom periodu najvažnije je dojenje i zbližavanje sa novorođenčetom - zaključuje ova babica.

Ne propustite