I POLICIJA RS IMA RAZUMIJEVANJE ZA MUSLIMANE/Muhamed Velić: "Pustit ću vas samo zbog iftara, a inače bih vam nalog pisao"

Bosna i Hercegovina
I POLICIJA RS IMA RAZUMIJEVANJE ZA MUSLIMANE/Muhamed Velić: "Pustit ću vas samo zbog iftara, a inače bih vam nalog pisao"
.

Sarajevski imam Muhamed Velić na svom Facebook profilu objavio je status koji je izazvao lavinu komentara. 

Ovim statusom pokazao je koje su to istinske vrijednosti u mjesecu ramazanu, mjesecu poklona, milosti, saosjećanja, otvorenosti i ljubavi. 

"Noćas sam bio na iftaru s nekom finom i dragom rajom na Trebeviću, u Sunnylandu. Poprilično sam bio knap s vremenom pa je svaka minuta bila važna, no, na Vracama me zaustavlja policajac, jer je vidio da nisam bio svezan. Ta je patrola policije RS-a uvijek na toj raskrsnici na Vracama i stalno kontolišu i zaustavljaju. Ali, mladi se policajac dobro zagledao u mene i moje auto, tražio je razlog da me zaustavi, a kada je vidio da nisam svezan odmah mi je dao znak da stanem s desne strane puta.

Pozdravio se i zatražio dokumente, te me upitao zašto nisam svezan. Dok sam odgovarao da sam krenuo na iftar i da mi je sve u minutu i da sam tek krenuo, on je gledao u moje dokumente i službenu iskaznicu s ahmedijom, a onda je rekao: 

- Pustit ću vas samo zbog iftara, a inače bih vam nalog pisao! Trebate se svezati! 

Samo sam rekao: 

- Naravno! Iftar je čudo! Hej, mubarek ramazan!" - poručio je Velić. 

Ovaj status ujedno je i dokaz da policija RS i Srbije ima razumijevanje za muslimane, a policija Starog Grada nema.

Naime, na adresu portala Novi.ba posljednjih dana pristigao je veliki broj pritužbi vjernika na ponašanje policijskih službenika tokom ramazana, konkretno na području Starog Grada u Sarajevu.

Članak možete pronaći na OVOM linku.

 

Ne propustite