OLUJA ŠIROM HRVATSKE, POTOP U GLAVNOM GRADU: Bolnice, fakultet, ceste pod vodom, PRIZORI SU STRAŠNI (VIDEO)

Region
OLUJA ŠIROM HRVATSKE, POTOP U GLAVNOM GRADU: Bolnice, fakultet, ceste pod vodom, PRIZORI SU STRAŠNI (VIDEO)
.

U Hrvatsku je danas stigla velika promjena vremena.

Dijelove Dalmacije jutros je poharalo jako nevrijeme s tučom. Najgore je bilo na području Čiova i Trogira, a kasnije se nevrijeme premjestilo na Zabiokovlje i imotsko područje. 

Tuča je padala preko sat i pol, štete su ogromne, javlja Dalmacija danas. "Izgledalo je strašno, kao da će se nebo spojiti sa zemljom. U nanosima je tuče bilo i do pola metra", kazala je čitateljica portala Dalmacija danas.

Oko 6 sati ujutro pred Hvarom se pojavila i pijavica. Kako je ispričala Zorka Bibić za Dalmacija Danas, nosila je sve pred sobom. "S mora je ušla na rivu, odmah je bacila dva hemijska WC-a u more. Srušila je građevinsku ogradu, pobacala stvari, predmeti su letjeli po zraku. Ljudi su bježali kada su vidjeli kako je jaka", kazala je.

Nevrijeme i u Zagrebu, Karlovcu, na Kvarneru...

Jači razvoj oblaka s kišom u Zagrebu uzrokovao je pljusak. I dalje slijedi promjenljivo i svježije vrijeme, osobito u unutrašnjosti gdje će temperatura sutra biti i oko 10 stepeni niža nego jučer. 

nevrijeme-zgb

Zbog jakog nevremena praćenog kišom i tučom koje je danas pogodilo Zagreb, a posebice njegov istočni dio, pod vodom se našlo predvorje Ekonomskog fakulteta. Voda se doslovce slijevala niz zidove. Na teren su izašli vatrogasci koji će ispumpati vodu.

Voda je prodrla i u dijelove bolnica Jordanovac i KBC Zagreb (Rebro), javljaju 24 sata. Problema ima u prometu na području Dubrave zbog šahtova koji ne mogu primiti tolike količine vode. U trgovačkom centru Supernova u Dubravi pukla je cijev pa se dio garaže našao pod vodom.

pljusak-zege

Upaljen žuti meteoalarm

Mjestimice kiša i grmljavina, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi – to je vrijeme koje nas prati danas. Za cijelu je zemlju upaljen žuti meteoalarm, što znači da je vrijeme potencijalno opasno.

fgfgtdhhzdhtzzjn

(Novi.ba/Index.hr)

Ne propustite