Rusi se hvale zbog sastanka Trumpa i Kima: "Putin je bio u pravu"

Svijet
Rusi se hvale zbog sastanka Trumpa i Kima: "Putin je bio u pravu"
.

Kremlj je danas objavio da je summit između američkog predsjednika Donalda Trumpa i Kima Jong-una pokazao da je ruski predsjednik Vladimir Putin bio u pravu što se zauzimao za izravan dijalog kao jedini način smanjenja napetosti sa Sjevernom Korejom.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima putem konferencijskog poziva da je jučerašnji summit u Singapuru pomogao da se smanje napetosti na Korejskom poluotoku.

No on je kazao da bi bilo pogrešno očekivati da se sva pitanja u vezi s nuklearnim i balističkim programom mogu riješiti u sat vremena.

"Moramo analizirati rezultate sastanka", rekao je Peskov. "No činjenica da se održao samo se može pozdraviti. Takvi sastanci pomažu da se ublaže napetosti te da se maknemo od kritične točke od prije nekoliko mjeseci".

"Jedini mogući put je izravan dijalog"

Rusija i Kina dugo su vremena ustrajali na zajedničkom planu za smirivanje napetosti kojim se predlaže da Pjongjang obustavi svoj balistički program u zamjenu za to da SAD i Južna Koreja prekinu s vojnim vježbama velikog raspona.  

Peskov je rekao da je summit pokazao da je Putin bio potpuno u pravu.

"U tako zamršenim uvjetima, bilo bi pogrešno nadati se da se problemi mogu riješiti u jednome satu", rekao je Peskov ciljajući na summit.

"No sama činjenica da se summit održao pokazuje da je Putin bio u pravu. Jedini mogući put je izravan dijalog", naglasio je Peskov.

 

(Novi.ba/Agencije) 

 

Ne propustite