HRVATSKA: Upaljen žuti alarm zbog grmljavinskih oluja

Region
HRVATSKA: Upaljen žuti alarm zbog grmljavinskih oluja
.

HRVATSKA - Upaljen je žuti meteoalarm za cijelu Hrvatsku, dok je na širem području Osijeka i Splita upaljen narančasti alarm. Slijedi promjenljivo i svježije vrijeme, osobito u unutrašnjosti gdje će temperatura u četvrtak biti i oko 10 stupnjeva niža nego u utorak. 

U osječkoj regiji mogući su lokalno izraženiji i obilniji pljuskovi s grmljavinom te olujnim vjetrom. Osim toga, moguće su i lokalne poplave, olujni udari vjetra i tuča. Moglo bi pasti između 15 i 50 milimetara kiše po kvadratnom metru. 

nn

Narančasti alarm i u Splitu

Ista situacija vrijedi i za splitsko područje.

a
Meteoalarm, službena stranica europskih meteoroloških zavoda, upozorava da su na području Splita i okolice mogući lokalno izraženiji i obilniji pljuskovi s grmljavinom, pojačanim vjetrom i mogućom tučom. Kao i na području Osijeka, i ovdje su moguće poplave i olujni udari vjetra. Moglo bi pasti više od 25 mm kiše.

Kako je najavio DHMZ, stiže promjena vremena. Slijedi promjenljivo i svježije vrijeme, osobito u unutrašnjosti gdje će temperatura u četvrtak biti i oko 10 stupnjeva niža nego u utorak.

Nestabilno vrijeme očekuje se i na Jadranu, uz lokalne pljuskove, sjeverozapadnjak i buru.

Ne propustite