Ne idite pod nož: Evo kako da se riješite SPUŠTENI KAPAKA uz samo jedan sastojak

Praktična žena
Ne idite pod nož: Evo kako da se riješite SPUŠTENI KAPAKA uz samo jedan sastojak
.

Poznato je kako se kapci spuštaju sa godinama, a taj estetski problem ljudi obično rješavaju operacijom zatezanja.

o2

Međutim, malo ko zna kako postoje i prirodni načini kako da učvrstite kožu kapaka i time u znatnoj mjeri umanjite njihovo spuštanje.

A za ovo vam je potrebno samo jedno bjelance.

b

Očistite lice od šminke i potpuno ga osušite peškirom. Odvojte bjelance od žumanca i malo izmješajte bjelance.

Umočite tupfer u bjelance i nježno tapkajte gornje kapke. Zatvorite oči i sačekajte da se bjelance potpuno osuši.

Isperite toplom vodom. Ponavljajte postupak što češće, ako možete i svaki dan i rezultati sigurno neće izostati.

VJEŽBE ZA PODIZANJE KAPAKA

o44
Podignite spuštene kapke pomoću ove jednostavne vježbe! Vježba se sastoji iz tri faze.

1.Uhvatite – uštinite obrve izmedju kažiprsta i srednjeg prsta.Počnite od početka obrva (iznad nosa) pa tako pomerajte prste i štipajte obrve sve do njihovog kraja – do sljepoočnica. Ovo je tibetansska vježba koja ne samo što  aktivira mišiće koji podižu kapke, nego i poboljšava vid.

2.Otvorite oči što više možete i maksimalno podignite obrve. Istovremeno snažno pritisnite prstima bore, koje su se pojavile na čelu. Držite oči širom otvorene dok izbrojite do 5.

3.Zatim,( držeći i dalje podignute obrve i prste na čelu)  lagano spustite kapke – zažmurite.Držite oči zatvorene dok izbrojite do 5.

o1

Nakon toga ponovite fazu 2 – otvorite oči i brojite do 5, pa fazu 3 zažmurite i brojte do 5. Sve vrijeme držite podignute obrve i prste na čelu.Ovo ponavljajte ukupno 4 puta.Nakon toga se odmorite.

Vježbu radite što češće. Ubrzo ćete primijetiti da su vam se aktivirali mišići koji podižu kapke, da su vam oči ponovo krupne, a pogled postao mladalački!

TRIKOVI ZA PODIZANJE KOŽE KAPAKA

o3
1. Da biste podigli kapak koji je lagano krenuo da se spušta, koristite svjetliju sjenku uz liniju trepavica, a tamnije osjenčite luk iznad pregiba. Svjetla sjenka će vizuelno podići kapak i otvoriti oči.

2. Ako želite da šminka postigne traženi efekat i da dugo opstane na vašim očima, jako je važno da pronađete dobru podlogu za šminku, koja u potpunosti odgovara vašem tenu i teksturi kože.

3. Najbolji izbor za efekat podizanja kože kapaka je tečni puder.

4. Za efekat podignutih kapaka najefektnija je svjetla sjenka za oči,koja ih vizuelno proširuje. Najvažnije je nanijeti je u debljem sloju na uglove očiju. Tek nakon nanošenja svjetle sjenke, možemo krenuti sjenčenje tamnijom nijansom.

5. Tečni ajlajner nanesite na kornji dio očiju. Potrudite se da budete što precizniji, i napravite nešto deblju liniju, jer pretanke linije mogu uticati na to da kapci izgledaju spušteno.

6. Naglasite trepavice što je više moguće.

Ukoliko vježbe i trikovi ne daju željeni rezultat predlažemo operaciju kapaka sa kojom ćete instant rezultat dobiti odmah.

 

Ne propustite