ŽELITE LI BRŽE MRŠAVITI? Ove namirnice će vam pomoći u tome!

Praktična žena
ŽELITE LI BRŽE MRŠAVITI? Ove namirnice će vam pomoći u tome!
.

Je li stvarno moguće jesti proizvode koji su bogati masti i ne povećati težinu? Danas imamo dobre vijesti ove masti ne dovode do stvaranja celulita, a neke od njih čak pomažu da izgubite težinu.

k1

Avokado je poznata biljka koja je bogata masnoćama u svijetu. Sadrži oleinsku kiselinu koja smanjuje količinu holesterola, stabilizira razinu glukoze u krvi i jača imunološki sustav.

Maslac je poznat po svojim visokim kalorijama. Koristi se kokice, palačinke, burgere... i također se koristi za prženje mesa u restoranima. Da ne spominjem kolače i kolačiće!

Zaključak: Guacamole i avokado salate neće štetiti vašoj prehrani. Isto tako, oni će vam pomoći da ne osjećate glad i podržavate svoje tijelo u borbi protiv dodatne težine. Ne možemo isto reći o maslacu.

k2

Losos ima učinak brzog i dugog zasićenja, kao i veliku količinu vitamina A (za ljepotu i zdravlje kože) i omega kiselina (za sprečavanje depresije i artritisa).

Salama, poput svih kobasica, vodi vas izravno u kraljevstvo debelih ljudi. Štoviše, može sadržavati škrob, soju, ostatke, brašno i konzervanse.

Zaključak: Losos sa svježom salatom idealna je kombinacija za ručak bogat proteinima i celulozom. Sendvič s salamom učinit će samo da se osjećate gladnima i zavarate okusne pupoljke.

k3

Orašasti plodovi poboljšavaju metaboličke procese u tijelu i pomažu da se osjećate siti (ali ne i ako su sa šećerom, soli, medom ili maslacem!). Sadrže omega-3, celulozu, antioksidante i linolensku kiselinu, koja potiskuje osjećaj gladi.

Kokice su vrlo kaloričan proizvod koji ide zajedno sa šećerom, soli, aromama i mastima. U kinima, odrasla osoba može lako pojesti 200 g slatkih ili slanih kokica, a to je 1.500 kalorija!

Zaključak: Bademi, orasi i lješnjaci dobro se nadopunju doručak i salate. Oni su također dobre grickalice uz film koje mogu lako može zamijeniti kokice.

k4

Jogurt daje instant poticaj energije. Ovaj proizvod sadrži dovoljnu količinu proteina, kalcija i probiotika, što ga čini jednim od najboljih proizvoda za gubitak težine.

Kiselo vrhnje je ista stvar kao i vrhnje, ali nakon fermentacije. Kiselo vrhnje i njegovi proizvodi s visokim udjelom masnoća su apsolutni neprijatelji tankog struka.

Zaključak: Doručak grčkog jogurta s voćem i sjemenkama je lijep način za početak zdravog jutra. Međutim, morat ćete odbiti kiselo vrhnje.

k5

Maslinovo ulje sadrži omega-9 (koja pomaže smanjenju razine kolesterola), smanjuje apetit, ubrzava metabolizam i pogodno utječe na želudac, kožu i kosu.

Biljno ulje je vrlo kaloričan proizvod i treba ga ograničiti na 1 žlicu dnevno. I zaboravite na korištenje biljnog ulja za prženje!

Zaključak: ovdje nema pobjednika. Oba su proizvoda jednako korisna u prirodnom obliku i sadrže gotovo istu količinu kalorija.

k6

Masnoća i okus sira su na istoj visokoj razini, ali raskošna aroma omogućuje nam samo malu količinu. Stariji sirevi sadrže probiotike.

Vrhnje je bomba s kalorijama, ovisnost o ovom blagom okusu maslaca može dovesti do povećane razine kolesterola.

Zaključak: Dobar je izbor mozzarella, tofu, sir ili feta. Iako ćete sigurno morati smanjiti vrhnje u kafi, desertima, juhama..

 

Ne propustite