10 vrhunskih savjeta za kompletno čišćenje vašeg auta

E buraz
10 vrhunskih savjeta za kompletno čišćenje vašeg auta
.
Koliko god ga čistili, čini vam se da je vaš automobil prljav. Da li su u pitanju fleke, mrvice od hrane ili tona prašine i polena kada se promijeni godišnje doba - prljav automobil je neizbježan. Postoji milion sredstava za čišćenje, ali problem je što su sva puna gadnih hemikalija. Ako želite da priredite svom automobilu veliko proljetno čišćenje, koje je pritom i prirodno, mi imamo sjajne prijedloge. Najbolja stvar u vezi naše liste jeste ta što većinu stvari koja vam je potrebna već imate u sopstvenoj kući!

 

 

 

1. Prirodno sredstvo za čišćenje sjedišta i patosnica

 

1

 

 
Riješite se tamnih, prljavih i blatnjavif fleka na presvalkama i patosnicima pomoću ovog prirodnog sredstva: pomješajte sirće i sodu bikarbonu tako da dobijete pastu. Pastu utrljajte na problematična područja pomoću četkice za zube, sačekajte da se poptpuno osuši, a onda usisajte. Vaša kola će izgledati kao nova!

 

2. Koristite maslinovo ulje za poliranje kože i čišćenje instrument table

 

2

 

 

 

Više ne morate koristiti toksične sprejeve i maramica da biste očistili instrument tablu. Potrebno vam je samo malo maslinovog ulja i krpa da bi kožni dijelovi i istrument tabla u vašem automobilu izgledali sjajno i potpuno novo.

 

3. Trik za uklanjanje dlaka kućnih ljubimaca
3

 

 

 

Bolji je od bilo kog usisavanja! Sipajte vodu u bočicu sa sprejem i blago naprskajte sjedišta. Onda, uzmite brisač za čišćenje ogledala i prozora i prevucite preko sjedišta. Vidjećete kako će pokupiti sve dlake.

 

4. Očistite prašinu pomoću sunđeraste četke ili četkice za slikanje

 

4

 

 

 

Ove četke su sjajno rješenje za čišćenje prašine u otvorima i oko dugmića automobila. Da bi sve bilo ekstra čisto, dok brišete prašinu istovremeno je usisavajte usisivačem

 

5. Prirodni osveživač za automobil

 

5

 

 

 

Odmah bacite u đubre one toksične osvježivače koji vam više na retrovizoru i napravite domaće prirodno sredstvo! Pomješajte sodu bikarbonu i neko eterično ulje u tegli, na čijem ćete poklopcu izbušiti nekoliko rupa. Ostavite ga na podu ili na nekom sigurnom mjestu u automobilu. Ovo sredstvo će eliminisati sve neprijatne mirise, a vaš automobil mirisaće svježe kao nikad!

 

6. Šoferšajbna bez mrlja i linija

 

6

 

 

 

Dovoljno je da obrišete brisače na vašem automobilu običnim alkoholom i riješili ste problem zamrljanog stakla.

 

7. Sirće i novine za čiste prozore

 

7

 

 

 

 

 

Sipajte sirče u bočicu sa sprejem, naprskajte prozore i ostavite da odstoji nekoliko minuta, a onda ih obrišite novinama. Zvuči ludo, ali vaši prozori će biti blistavo čisti.

 

8. Sjajne hromirane felne

 

8

 

 

 

Pomješajte vodu i sirće u jednakim delovima i sipajte u bočicu sa sprejem. Naprskajte felne, a onda obrišite krpom i moći ćete da se ogledate u njima!

 

9. Prirodno sredstvo za čišćenje točkova

 

9

 

 

 

Pomješajte vodu i sodu bikarbonu tako da dobijete pastu, istrljajte točkove četkom, a onda isperite. Vaš automobil će izgledati kao da je upravo izašao iz prodavnice automobila!

 

 

 

10. Dobro, staro, organsko pranje automobila

 

10

 

 

 

Zašto biste otišli u perionicu i platili da vam neko opere auto hemikalijama? Uzmite neki prirodni tečni sapun napravljen od biljnih ulja i pomješajte ga sa malo vode da napravite sapunicu. Nasapunjajte automobil, operite i isperite i spremni ste da krenete na put u vašem potpuno čistom automobilu.

 

Ne propustite