Ljepota i elastičnost: Hrana koja pomaže vašoj koži da izgleda bolje

Zdrav život
 Ljepota i elastičnost: Hrana koja pomaže vašoj koži da izgleda bolje
.

Svi znamo da jedenje puno voća i povrća igra vitalnu ulogu ne samo u cjelokupnom zdravlju, već i izgledu naše kože. Ali jeste li znali da su određeni plodovi posebno važni?

Donosi najbolju 11 hranu koju trebate jesti ako želite zdravu, sjajnu kožu koja zrači unutarnjim sjajom (i tko to ne želi, zar ne?).

Borovnice

b

 

Izvorni superfood, ova "mala plava dinamo" pakira prilično veliki hranjivi punjač za njihovu veličinu. Fantastičan izvor antioksidansa, bogat vlaknima i vitaminima A i C, dodavanjem ovih u prehranu učinit će sjajne stvari za vašu kožu.

Jabuke

b1

 

Oni možda nisu trendovski novi superfood, ali pouzdan jabuka je još uvijek jedan od vaših omiljenih kože zbog dobrog razloga. Za mladenačku kožu odaberite crvenu ukusnu sortu koja sadrži najviši sadržaj kolagena za promicanje elastičnosti kože.

Lubenica

 

b2

Ljeto oko kutu ne možemo čekati da ponovno počnemo jesti svježi lubenica. Slatko i osvježavajuće s više od 90% sadržaja vode, jedući ovaj ukusni plod hidratizira vašu kožu iznutra prema van.

Banane

 

b3

Banane su jedan od najboljih izvora kalija, minerala koji je bitan u održavanju ravnoteže vlage kože. Teška suha koža je klasičan simptom nedostatka kalijuma, stoga pokušajte uključiti bananu kao dio svakodnevnog unosa voća.

Ananas

b4

Ananas su godinama upotrebljavane u nekim kulturama kao ljekovita biljka, budući da su jedini plod koji je poznat kao enzim nazvan bromelain, koji se bori protiv upale i otekline kože.

Jagode

b5

Beskrajno apetitan, tko može odoljeti zdjeli zrelih jagoda? Razvaliti, znajući da će vam koža zahvaliti za to. Ove crvene ljepote su osobito visoke u elagičnoj kiselini, koja se bori protiv UV-oštećenja i bora.

Papaja

b6

Papaya je plod koji praktički eksplodira s vitaminom A i enzimom papainom koji pomaže razbiti neaktivne proteine ​​i riješiti se mrtvih stanica kože.

Kivi

 

b7

Raspršujući s okusom zesty, neizrazitog izvana kivi ne radi svoje ukusno meso pravde. To je službeno plod koji sadrži najviše vitamina C, glavni sastojak kože za živost i sjaj.


Nar

b8

Poput borovnica, pomegranati su također obdareni zasluženom titulom 'superfooda'. Još jedna prehrambena elektrana, oni sadrže moćne spojeve protiv starenja koji pomažu u poticanju regeneracije stanica kože.

Trešnje / višnje

 

b9

Trešnje (kao i izuzetno ukusne) sadrže veću koncentraciju antioksidansa od bilo kojeg drugog voća, pomažući u borbi protiv slobodnih radikala i time usporavaju proces starenja.

Krompir

b10

 

Da biste dobili osloboditi od tamnih pazuha, uzmite krišku krumpira i protrljajte ga na pazuhu oko 10 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Krumpir ima blage kisele svojstva koja djeluju kao veliki prirodni sredstvo za izbjeljivanje.

Novi.ba

Ne propustite