REMI SA CRNOM GOROM: Zmajevi se ispromašivali u slabom susretu, oprostila se tri velikana

Fudbal
REMI SA CRNOM GOROM: Zmajevi se ispromašivali u slabom susretu, oprostila se tri velikana
.

Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Crne Gore odigrale su bez golova u prijateljskom susretu u Zenici. Meč je obilježio zasigurno oproštaj tri velika imena Zmajeva od reprezentativnog dresa. Radi se o Misimoviću, Spahiću i Ibiševiću koji su igru napustili u 17. minuti praćeni ovacijama publike te uz prigodne poklone uručene od strane čelnika NSBiH. Također, dobili su i dresove od delegacije Crne Gore, dok se navijači od njih oprostili uz transparent "Krv, znoj i strast". U igri su ih zamijenili Kodro, Sarić i Bičakčić.

Kada je početna momčad u pitanju, Prosinečki je na gol postavio Šehića, u odbrani su mjesto pronašli Nastić, Todorović, Vranješ i Spahić, dok su u veznom redu zaigrali Cimirot, Pjanić, Misimović i Višća.

5b0c456f-7058-4167-813e-5a370a0a0a6a-bih-previeworg

U napadu su započele udarne igle Ibišević po posljednji puta te Džeko koji je jučer dobio veliko priznanje Uefe koja ga je uvrstila u idealnu momčad sezone Lige prvaka.

Crna Gora zaigrala je sa sljedećih 11 u momčadi: Petković, Bećiraj, Janković, Kosović, Marušić, Mirković, Mugoša, Simić, Stojković, Tomašević, Vešović.

Bio je to pravi prijateljski meč, tek s nekoliko atraktivnih poteza i malo šansi. Naši su bili nešto bolji, a u prvih pola sata nije zabilježen niti jedan udarac u početnih pola sata! Sasvim sigurno da je i umor učinio svoje, većina ovih igrača bila je standardna u svojim klubovima i vodila bitke na više frontova. Iznenađujuće je bilo vidjeti da selektor Prosinečki je naše udarne igle ostavio do posljenje minute na terenu.

5b0c4560-3380-4c95-99fe-5a300a0a0a6a-bhfanaticos-previeworg

Prvi je prijetio Džeko kada je pucao je s ruba šesnaesterca malo iznad prečke, dok je Pjanić u 35. minuti zatresao stativu nakon dugog napada Zmajeva. Crnogorci su bili znatno oslabljeni i sigurno mogu biti zadovoljniji s remijem na kraju.

U posljednjih deset minuta prvog poluvremena izabranici Roberta Prosinečkog bili su konstantna prijetnja pred crnogorskim golom kada je  udarac ponovno okušao Džeko, a zatim i Kodro te Pjanić koji je pokušao iz slobodnog udarca s nešto manje od 20 metara.

Jedinu pravu priliku za Crnu Goru promašio je Mugosa u šestoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela pucavši glavom pored gola sa svega pet metara udaljenosti. Nakon njegovog promašaja, sudija je označio kraj poluvremena koje je zaključeno početnim rezultatom.

5b0c4579-2540-485d-b92a-5a4f0a0a0a6a-prosinecki-previeworg

BiH je jednako ofanzivno ušla i u nastavak susreta, ali prva prilika bila je na strani gostiju kada je Vešović pucao iznad gola. U idućih dvadesetak minuta zaprijetio je tek Džeko u 70. minuti, a vrijedi zabilježiti tek da je Višću u igri zamijenio Haris Duljević. Nakon toga bivši ofanzivac Sarajeva je imao veoma dobar udarac, kojeg je gostujući golman uspio u posljednji tren izbiti u korner.

Do kraja susreta igra se većinom odvijala oko centra te su izostala uzbuđenja pred golom pa je susret zaključen početnim rezultatom. Robert Prosinečki tako je upisao treći remi u petoj utakmici na klupi BiH, neriješeno je bilo i protiv SAD-a i Senegala.

Ne propustite