Osam inovativnih načina za korištenje pametnih telefona

Tech
Osam inovativnih načina za korištenje pametnih telefona
.

Kada razmišljate o inovacijama, prva stvar koja vam pada na pamet su mobilni telefoni i tehnologija povezana s njima.

Od izuma mobilnih telefona, naši životi postali su lakši i sve što želimo da uradimo može se uraditi pritiskom na jednu tipki. Tehnologija pametnih telefona nikada ne stoji u mjestu i industrija nastavlja da nas iznenađuje sjajnim i korisnim opcijama i aplikacijama.

smartphone1

Slijede neki inovativni načini da koristite vaše pametne telefone. 

1. Vodič za putovanja

mobile

Nije jednostavno pronaći neku destinaciju u nepoznatom gradu. Ipak, kad imate pametni telefon u ruci, putovanja postaju mnogo jednostavnija. Opcije kao što su GPS, navigacija, lokacija i kalkulator udaljenosti pomažu vam da se snađete u novim gradovima jednostavno i brzo. Informator o saobraćaju može vam znatno uštedjeti vrijeme tako što će vas obavještavati o tokovima saobraćaja u gradu. Aplikacija dolazi kao sastavni dio mnogih pametnih telefona i čak vas obavješava i koja mjesta bi trebali vidjeti u nekom gradu.

2. Pripremite se za karaoke

karaoke

Pametni telefoni su savršen partner za karaoke večeri. Postoje mnoge sjajne aplikacije koje vam mogu pomoći rganizovati karaoke večer tako što vam omogućavau pristup popularnim pjesmama, starim hitovima i klasicima. Ove aplikacije sortiraju pjesme po žanrovima, zadovoljavajući ukuse i izbore mnogih ljudi. Također možete i spremiti pjesme tako da im možete pristupiti i kada niste povezani na internet.

3. Crtanje

drawing

Zbog nepredvidivih rasporeda ponekad je nemoguće ponijeti svu potrebnu opremu na neki sastanak. Pametni telefoni vas spašavaju u tim situacijama budući da mnoge aplikacije imaju opcije crtanja, skiciranja i bojenja. Imate i opcije bojenja sprejom, uređivanja i dodavanja različitih elemenata vašim slikama, možete napraviti virtualne čestitke i još mnogo toga. Za neke ljude to je odličan način da se provede vrijeme a za one kreativne to je prozor u novi svijet.

4. Zdravlje

health

Odlična stvar je što imamo aplikacije koje vas informišu o nadolazećim mjesečnim testiranjima, koje vas obavještavaju kad se nivo šećera u krvi povisi, obavještavaju vas o ritmu kucanja srca, nivou holesterola i ravnoteži minerala u organizmu. Regularne aplikacije za zdravlje omogućavaju vam da pratite dnevnu zdravstvenu rutinu tako što računaju koliko koraka ste prešli, koliko kalorija ste unijeli, koliko kalorija ste sagorjeli, koliko ste spavali itd.

5. Elektronska policija

electronic

Pametni telefoni zasigurno pomažu da se smanji pritisak po pitanju sigurnosti jer nam omogućavaju da osiguramo dom i voljene osobe čak i kada im nismo u blizini. Mnogima je pomoglo svojstvo pametnih telefona da prenose snimke sigurnosnih kamera u stvarnom vremenu i sigurno će mnogim ljudima pomoći na isti način u budućnosti.

6. Pilot za dronove

dron1

Dronovi su dizajnirani za vojnu upotrebu, tako da vojska ima bolji i širi pogled. Revolucija u tehnologiji i izvorima zabave donijela je dronove-igračke za djecu i odrasle. Na tržištu su dostupne razne vrste dronova za obične ljude. Tim dronovima možete upravljati putem aplikacije i obično u sebi imaju ugrađenu kameru. Možete ih koristiti da dobijete bolji pogled, da snimite neki događaj, ili jednostavno da razgledate okolinu. Te aplikacije su jednostavne za razumijevanje i korištenje i samim time jednostavno je igrati se sa dronovima.

7. Kontrolor

klima

Kad s paklenih vrućina uđete u rashlađenu sobu, čini vam se kao da ste ušli u raj. Ovo je možda i jedna od najboljih opcija Android pametnih telefona. Kontrolor vodi računa o uključenim uređajima u vašem domu i informiše vas o njihovom radu. Neke aplikacije nisu ograničene samo na to da uključuju ili isključuju uređaje nego također i daju prijedloge za efikasno korištenje struje koji vam mogu pomoći smanjiti potrošnju struje i uštediti novac.

8.Skener

skener

Jedna od primamljivih opcija novih pametnih telefona je sistem skeniranja barkodova i tekstova. Možete skenirati važne dokumente i sačuvati ih u online pretnicima ili izvan mreže. Barkodovi sadrže informacije o proizvodima i mogu biti korisni prilikom određivanja specifikacija proizvoda.

To su samo neke od najpopularnijih upotreba pametnih telefona. S obzirom na to da imamo aplikaciju za skoro sve što radimo ili želimo da radimo, možemo reći da su tehnološki pronalasci promijenili način na koji koristimo naše telefone.

 

Ne propustite