VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme danas očekuje

Vijesti
VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme danas očekuje
.

Na jugu i sjeveroistoku Bosne i Hercegovine jutros je sunčano vrijeme. U većem dijelu zemlje je umjereno oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica 11; Bugojno i Srebrenica 15; Ivan-sedlo, Jajce, Livno i Sokolac 16; Sarajevo 17; Grude, Sanski Most, Stolac i Zvornik 18; Bihać, Gradačac, Široki Brijeg i Tuzla 19; Bijeljina, Prijedor i Trebinje 20; Brčko, Doboj i Mostar 21 i Banja Luka 22 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948hPa, za 6hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas će preovladavati sunčano sa umjerenom naoblakom. U drugoj polovini dana se prognozira razvoj konvektivne oblačnosti koji će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

U Sarajevu će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima na području grada su mogući pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Biometoerološka prognoza:

Tokom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed strujanja toplijeg zraka, porasta temperature i sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije i ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti. Pljuskovite padavine također će remetiti osjet ugode.

Ne propustite