AKO STE SE VJENČALI POSLIJE OVE GODINE - Vrlo je moguće da ćete se razvesti, a evo zašto!

Ljubav
AKO STE SE VJENČALI POSLIJE OVE GODINE - Vrlo je moguće da ćete se razvesti, a evo zašto!
.

U vremenu kojem živimo dominira trend razvoda brakova i to je očigledna činjenica koju nije potrebno potvrđivati statističkim podacima. Ovo je posebno zabrinjavajuće kada se ima u vidu da ovakvog stanja nisu pošteđeni ni brakovi vjernika, a naročito je alarmantan odnos vjernika prema propisima razvoda braka.

b

Naime, prilikom bračnih nesuglasica mnogi vjernici ''zaobilaze'' bračne propise, neki zbog neznanja, a neki zbog strasti, postupajući po svom nahođenju i nanoseći tako nepravdu kako sebi tako i bračnom drugu i potomstvu.

b5

U trenucima ljutnje čovjek reagira ishitreno i izgovori riječi kojima se rastavlja brak, a kasnije zažali zbog toga. Ovakvo postupanje dovelo je mnoge žene i djecu u nezavidnu poziciju, razrušilo domove, prekinulo rodbinske veze i razdvojilo voljene! 

Profesor sociologije proučavao je podatke broja skopljenih brakova u dobi parova u razdoblju od 2011. do 2013. godine, a obuhvatio je osobe od 15. do 44. godine života.

3

Mnogi se danas vjenčaju znatno kasnije nego što je to bio običaj pre. I dok je pre bilo uobičajeno vezati se za nekoga brakom u dvadesetim godinama, sve više parova odlučuje se na taj korak, ako se odluče, tek nakon tridesete. Ako ste pred vjenčanjem, a prošli ste tridesetu, vjerovatnije je da ćete se razvesti.

rrb

Stručnjak je sproveo opsežno istraživanje da otkrije postoji li povezanost između dobi stupanja u brak i vjerovatnosti za razvod. Otkrio je da najmanji rizik od razvoda imaju parovi koji su sklopili brak u kasnim dvadesetima, dok najveću stopu razvoda imaju oni koji su sudbonosno DA izrekli sredinom i krajem tridesetih jer su u toj dobi, napominje, osobe najmanje sklonu kompromisu i promijeni životnih navika.

Ne propustite