Trikovi kako da sačuvate vaše omiljene traperice: Ovo možete isprobati kod kuće upravo sada

Praktična žena
Trikovi kako da sačuvate vaše omiljene traperice: Ovo možete isprobati kod kuće upravo sada
.

Naći ćete par traperica u skoro svakome ormaru. Zašto ne? One su super udobni komadi. Ipak, bolje je da ih možete prilagoditi i u osnovi učiniti s njima sve što vam se sviđa, bilo da ih izbacuje, izbriše ih ili ih nosi i naborano.

Mi na Bright Sideu želimo vam pomoći prilagoditi ili sačuvati svoj omiljeni par traperica slijedeći dolje navedene metode.

1. Uklanjanje mirisa od traperica

t

Iako je preporučeno da ne prati svoje traperice prečesto, još uvijek morate ih prati na kraju. Nošenje traperica u svim vremenskim uvjetima može dovesti do njihova omekšavanja svih vrsta vlage i mirisa.

Možda vam je teško riješiti miris. Ali, nije tako teško kao što mislite. Sve što trebate učiniti je presaviti traperice, staviti ih u torbu za ziplock i držati ih u zamrzivaču preko noći. Ovo bi trebalo biti dovoljno da se riješi bilo kakvog mirisa.

2. Spriječiti puštanje boje u trapericama

 

t2

Kupnja potpuno novog traperica uvijek je uzbudljiv trenutak. Međutim, ponekad možete biti skeptični o tome hoćete li ih bacati u praonicu ili će ih dovesti do krvarenja u bojibojenja. Ova nesretna pojava može zamaziti vaše ruke i također može uništiti drugu odjeću u pranju.

Dobra je vijest da postoji jednostavan način da se to spriječi i uključuje samo jedan sastojak - sol. Pomiješajte jednaku količinu soli i vode zajedno i operite svoje traperice. To će osigurati da plava boja ne bude krvarila.

3. Produžite životni vijek omiljenog trapera

 

t3

Mnogo puta smo postali toliko zaljubljeni na određeni džep traperice da jednostavno ne želimo da ostarimo. Ali s ispiranjem i grubim i teškim rutine, oni imaju tendenciju gubiti sjaj i novost s vremenom. Što ako vam kažemo da jeans može dobiti anti-aging tretman?

Nije tako teško i lako se može učiniti kod kuće. Sve što morate učiniti je peglati traperice dok su vlage, čim izađu iz sušilice. Na taj način, oni će ostati noviji traže duže nego obično.

4. Dobivanje vaših traperica bez bora

 

t4

Počnite proces sušenja na maksimalnom načinu rada topline. Parna stvorena mješavinom mokre odjeće i visoke vrućine trebala bi ukloniti sve bore od trapera i biti će spremno nositi se odmah iz sušilice.

Nitko ne voli naboranu odjeću. Pogotovo kad je materijal jednako grubo poput trapera. Sljedeći put kada naiđete na ovaj problem, imajte na umu da možete staviti i kocke leda u sušionik kada ga postavite da osuši odjeću.

5. Izbjeljivanje trapera na pravi način

 

t5

Postupak započinje punjenjem kante s jednim dijelom vode i jednim dijelom izbjeljivača. Budite spremni: drugačiji obojeni traperice reagiraju drugačije kada dođu u dodir s izbjeljivačem. Prvi korak procesa je prigušiti traperice tako da bjelilo radi bolje na njima.

Zatim ih možete bijeliti bilo spužvom, kistom ili bočicom za prskanje, ovisno o vrsti učinka koji tražite. Ne radite s obje strane odjednom, odaberite jednu po jednu. Ako želite jednoliku bijeljenu trapericu, možete ih jednostavno uranjati u kantu 20-30 minuta. Posljednji korak je isprati traperice u hladnoj tekućoj vodi i zatim ih staviti u perilicu za ispiranje.

6. Smanjiti traperice kod kuće

t6

Za učinkovito skupljanje, operite traperice u vrućoj vodi, a zatim ih odmah osušite pomoću najtoplijeg okruženja za brzo sušenje. Nakon ponavljanja ovog puta nekoliko puta, vaše traperice će se smanjiti po želji.

Postoje i vremena kad samo želite smanjiti određeno područje traperica. Za to, napunite prskalicu s vodom od tri dijela i jedan dio tekućeg omekšivača. Sprej je, omekšajte željeno područje i odmah ih stavite u sušilicu. Prilično čudan način da se vaš dom zatvore kod kuće je nosiš traperice i sjediš u kadi napunjenom toplom vodom. Sjednite tamo barem 20 minuta, a zatim uživajte u sunčanju sve dok se traperice potpuno ne osuše.


7. Dobiti ripped jeans efekt

 

t7

Umjesto da kupujete nove, poželjno je probati ripped efekt na stari par traperica. Uvijek odaberite svjetlo na srednje isprane traperice za pokušaj ripped efekta umjesto tamnih da bi dobili realan izgled. Izrada rupe u trapericama lakše je uz pomoć škara, britva ili noževa. Za izbrušeni izgled, također možete koristiti sira gratet ili pumice kamen.

Pazite da ne kopirate na koljenoj zavoj, tako da se suza ne prodire tijekom hodanja ili savijanja. Kako biste izbjegli kopiranje traperica, stavite komad drveta unutar trapera dok rezati ili rešetkati.

8. Dobijte izblijedjeli učinak

t8

9. Ušivanje traperica bez šivaćeg stroja

t10

Znači, gotovo ste spremni otići na zabavu kada čujete zvuk izvrsnosti. Ovaj zvuk je bio vaš traper, koji je uništio vaše planove za noć. Sada se ne morate brinuti - čak i bez šivaćeg stroja, lako možete popraviti svoje traperice kod kuće.

Sve što vam treba je igla i nit koja odgovara boji vašeg trapera. Ako je suza mala, možete napraviti bez dodatnog odijela. Najprije izbaci traperice. Počnite ih šivati ravnim ili pokrivenim šavom. Spojite čvor nakon što je gotova i dobro ga glačajte. Vaši traperice su spremni ponovno nositi i dobro je ići.

Sada kada vam dajemo savjete kako preobraziti omiljeni par trapera iz udobnosti svog doma, nadamo se da ćete ga pokušati isprobati. Recite nam koji pokušavate najprije u komentarima u nastavku.

Novi.ba

Ne propustite