KORISTITE GA SVAKI DAN: A ne znate da može da uzrokuje RAK DOJKE!

Porodica i zdravlje
KORISTITE GA SVAKI DAN: A ne znate da može da uzrokuje RAK DOJKE!
.

Dezodoransi sadrže najmanje 30-ak hemijskih spojeva koji putem kože ulaze u krvotok i limfni sustav. Ispod pazuhe se upravo nalaze skupine limfnih čvorića i kanala. Limfni sustav je vaša najvažnija crta obrane i nije svejedno čime ga premazujete ili sprejate. Upravo zato treba dobro razmotriti ove proizvode koji se koriste ispod pazuha.

d2

Većina od nas smatra da se bez dezodoransa ne može. I ja to mislim. U poslovnim prostorima gdje ljudi borave 8 sati, to bi bilo katastrofalno. Dezodoransi su nam potrebni i zato nam reklame i sugeriraju korištenje novih formula za 24-satno djelovanje. Ipak, treba pripaziti što u stvari kupujemo.

Dezodoransi nisu bezopasni.

prirodni-dezodoransi-0

To je vrlo delikatan kozmetički proizvod koji svakodnevno upotrebljavamo i zato tu ne smije biti greške.

d1

Na žalost, u hemijskom sastavu dezodoransa ima puno apsurda, nedovoljno ispitanih sastojaka. 

Aluminijum u dezodoransima može biti povezan sa rakom dojke! Koristite limetu za eliminaciju telesnih mirisa. Znojenje je prirodni proces koji štiti telo od pregrijavanja tokom vrućeg i vlažnog vremena ili intenzivnog fizičkog rada. Višak toplotne energije se isparava kroz čestice znoja što doprinosi rashlađivanju tijela.

 

Ljudsko tijelo ima veliki broj znojnih žlijezda, ali većinom nam smeta znoj ispod pazuha. Pazusi imaju najaktivnije znojne žlijezde. Zbog toga što redovno ispuštaju znoj, taj znoj je obogaćen lipidima i proteinima koji ostavljaju tragove na odjeći.

Znoj je dobar; sadrži hemikalije koje se bore protiv bolesti, po najnovijim istraživanjima, hemikalije pronađene u znoju sadrže prirodna antimikrobiološka svojstva. Tako da spriječavanje jedne od najvažnijih funkcija tijela ne bi bilo baš mudro. Ipak, možete se riješiti mirisa koji dolazi od znojnih pazuha sa provjerenim metodama narodne medicine.

Pretjerano znojenje se još zove i hiperhidroza i može uzrokovati pojačano znojenje dlanova, stopala, lica, grudi i pazuha. Obično, ovakav tip pretjeranog znojenja ne predstavlja prijetnju za vaše zdravlje

Međutim, može biti stresno i uništiti vaš društveni život. 

Aluminijum u dezodoransu može uzrokovati rak dojke

d3
Dakle, znamo da je znojenje dobro za vas. Međutim, miris znoja može biti odbojan i učiniti da poželimo koristiti dezodorans koji može da sadrži toksine kao što je aluminijum. Utvrđeno je da je velika količina pronađenih tumora dojke pronađena baš na gornjem dijelu grudi, blizu pazuha.

To je razlog zašto su naučnici utvrdili vezu između raka dojke i upotrebe dezodoransa koji sadrži aluminijum.

d4

Naučnici takođe kažu da dezodorans zapravo blokira znojne žlezde, uzrokujući toksinima da ostanu u telu i postanu potencijano štetni za naše zdravlje. Iako treba napraviti još testiranja vezano sa upotrebom dezodoransa i raka dojke, jasno je da taj rizik nije vrijedan preuzimanja. Umjesto toga izaberite za sebe izvrstan, prirodni mirisni dezodorans, naveden ispod.

Šta koristiti umjesto dezodoransa?
Samo presjecite limetu koja nije prezrela, i svakom od polovina natrljajte pazuhe. Moguće je da vam nakon toga koža ispod pazuha posvijetli, ali ne brinite boja kože će se vratiti vrlo brzo.

faab6ce9366d68d85930a7e78f29d9c3-header

Limetina sposobnost u borbi protiv znoja ispod pazuha je zbog njene kiseliosti. Kiselina u limetinom soku pomaže smanjiti proizvodnju znoja i može djelovati kao prirodni dezodorans. I dodatno, limeta ima snažna antimikrobiološka svojstva koja eliminišu loše mirise.

Zapamtite, pazusi treba da se znoje; oni se rješavaju toksina iz vašeg tijela. Međutim, možete se riješiti mirisa znoja; samo koristite limetu. Ili, ako ste alergični na limetu / ne volite je baš onda probajte ova esencijalna ulja, prirodni su dezodorans, plus, ako imate ostataka limete možete napraviti i slasna jela.

Ne propustite