17 običnih predmeta koji su daleko korisniji nego što mislite

E buraz
17 običnih predmeta koji su daleko korisniji nego što mislite
.

Okruženi smo sa toliko stvari koje možemo koristiti na mnogo više načina nego što znamo. Saznajte kako možete sebi da značajno olakšate život i riješite neke svakodnevne probleme na potpuno kreativan i genijalan način. Niste ni slutili šta sve možete sa kapom za tuširanje, kako da obučete farmerke koje niste mogli da zakopčate i još mnogo drugih korisnih ideja.

1. Micelarna voda može da ponovi stare starke

1

Očistite micelarnom vodom potamnjele i prljave đonove patika, kao i same patike.
2. Uklonite mrlje od šminke

2

Prije nego što operete stvari koje ste isflekali karminom, maskarom ili puderom, natapkajte fleku tupferom umočenim u micelarnu vodu - fleka će mnogo lakše skinuti.
3. Zaštitite sjedište na bicikli od kiše kapom za tuširanje

3

Uobičajena situacija: ostavili ste bicikl napolju i otišli svojim poslom, kada iznenada počne kiša da pada i sjedište se potpuno pokvasi. Da biste ovo izbjegli, ponesite kapu za tuširanje sa sobom kada krenete u vožnju biciklom i pokrijte sjedište njom.
4. Sačuvajte lubenicu

4

Rijetko pojedemo odjednom lubenicu, pa ostatak čuvamo u frižideru. Da bi duže ostala svježa, sljedeći put je stavite u kapu za tuširanje pa onda odložite u frižider.
5. Čisto predsoblje

5

Prije nego što unesete u predsoblje dječija kolica ili biciklu, stavite na točkove kape za tuširanje i izbjeći ćete mnogo nereda.
6. Spakujte patike

6

Patike neće isprljati druge stvari u vašoj torbi ako ih prije pakovanja stavite u kapu za tuširanje. Ovo je mnogo pogodniji način za nošenje patika od kesa ili torbi.
7. Pakovanje leda od sunđera

7

Ovo je sjajna ideja za piknike. Stavite nekoliko mokrih sunđera u odvojene kese, zatovrite i odložite u zamrzivač preko noći. Ujutru, stavite kese u tobu sa hranom koju želite da sačuvate hladnom.
8. Lak pedikir

8

Sve nas iritira kada nam se prsti dodirnu i pokvare lak koji smo tek nanijeli. Da biste ovo izbjegli, isjecite sunđer na komadiće i stavite ih između prstiju.
9. Da vam povrće duže ostane svježe

9

Voće i povrće u frižideru konstantno upija višak vlage, pa se brže i kvari. Izbjegnite ovo tako što ćete staviti u frižider novi sunđer - on će upijati vlagu, samo ne zaboravite da ga s vremena na vrijeme iscjedite i promjenite.
10. Napravite super štedljivu kutiju za sapun

10

Napravite u sunđeru rupu veličine sapuna u kojoj čete držati sapun. Na ovaj način će se trošiti znatno sporije.
11. Elsatična gumica će vam pomoći da otvorite stegnut poklopac

11

Zamotajte gumicu oko poklopca i lako otvorite lak za nokte ili druge posude.
12. Za sigurno držanje knjige u torbi

12

Meke korice se često pohabaju i iskrive kada nosimo knjigu u torbi. Da biste ovo izbjegli, stavite gumicu kako je prikazano na slici.
13. Napravite navigacioni sistem od telefona

13

Ako u automobilu nemate GPS, a imate ga na telefonu, znate šta vam je činiti.
14. Kako da stanete u farmerke

14

Ovaj trik će pomoći trudnicama i onima koji su nabacili nekoliko kilograma. Obmotajte gumicu oko dugmeta, a drugi kraj provucite kroz rupu za dugme i zakopčajte ga.
15. Skinite tapete omekšivačem

15

Rastvorite poklopac omekšivača u jednom litru vode i nanesite mješavinu na zidove pomoću sunđera ili krpe. Ostavite da stoji 20 minuta, a onda odlijepite tapete.
16. Uklonite dlake sa tepiha

16

Naprskajte tepih rastvorom 1:1 omekšivača i vode da biste lako uklonili dlake od kućnog ljubimca.
17. Praktični brisač

17

Znate onaj trenutak kada morate da popravite nešto na slici sa malim detaljima, a obična gumica je prevelika? Upotrebite pištolj za ljepak da od olovke napravite tanki brisač.

Ne propustite