BEZ MRLJA I KAMENCA: Evo kako ćete ukloniti TEŠKU prljavštinu sa tuš kabine koristeći samo JEDNU STVAR

Praktična žena
BEZ MRLJA I KAMENCA: Evo kako ćete ukloniti TEŠKU prljavštinu sa tuš kabine koristeći samo JEDNU STVAR
.

Puna uglova idealnih za nakupljanje kamenca, plijesni i prljavštine, tuš kabina je mnogima najgora za čišćenje. Da biste izbjegli dugotrajno ribanje, može vam pomoći nekoliko savjeta. Na kraju krajeva, u njoj se perete svaki dan i sigurno nije lijep prizor ako ste okruženi crnim naslagama sapuna i prljavštine.

tus

Kako biste očistili kadu, pospite je samo sa boraksom i četkajte vlažnom četkom lagano. Tešku prljavštinu je na ovaj način zapravo najlakše ukloniti. Možete je upotrijebiti i za dno tuš kabine, ali za vrata će vam trebati nešto drugo.

tus

Za vrata tuš kabine upotrijebite obično ulje za kuhanje. Uspite ga u sprej bocu i dobro našpricajte vrata te ostavite neko vrijeme da djeluje, obrišite, pa pokupite višak masnoće starim peškirom. Na ovaj način ćete pored čišćenja i usporiti nakupljanje mukotrpne prljavštine i sapunice.

mrlje

Najveći broj ljudi se kune u efikasnost mješavine deterdženta za suđe i sirćeta (odnos 1:1), posebno za staklene površine ali i za gotovo sve druge površine, osim mermera.

Zagrijte sirće dok ne bude vruće i onda pomješajte sa deterdžentom za suđe, dobro promućkajte i vaše moćno sredstavo za čišćenje je gotovo! Sa njim možete čistiti kupatilo, sudoper, pločice, ma sve! Našpricajte, ostavite da djeluje 10-tak minuta i pobrišite.

 

Podijelite ovo i sa vašim prijateljima i rodbinom kako bi i oni znali za ove lukave i jednostavne metode čišćenja koje ne izuskuju puno para.

Ne propustite