10 prirodnih lijekova za iritaciju nakon brijanja

Praktična žena
10 prirodnih lijekova za iritaciju nakon brijanja
.

Prema statistici, 58% žena preferira britvicu za brijanje kao metodu za uklanjanje dlaka, a 75% muškaraca svakodnevno brije svoje lice. To znači da se milioni ljudi moraju baviti problemima koji se odnose na brijanje, kao što su iritacija i britva.

Ovdje je 10 lijekova koje će izliječiti iritaciju.

1. Kukuruzni škrob ili dječji puder.

puder

Možete koristiti jedan od pudera za bebe bez recepta, ali ako to nemate, pokušajte miješati kukuruzni škrob s vodom da biste načinili tijesto i primijenite ga na područja zahvaćena iritacijom na 10 minuta. Isprati vodom. Ako odlučite probati ovu metodu, nećete imati infekcije kože.

2. Med

med

Ostavite domaći med na području gdje vam je koža iziritirana 10 - 15 minuta. Nakon toga isperite vodom.

3. Maslinovo ulje ili bilo koje drugo

ulje

Izaberite vrstu ulja koja vam se sviđa i primijenjujte se na opekline britva dvaput dnevno pomoću tufera. Imajte na umu da se prirodna biljna ulja (maslinovo ulje, na primjer) mogu koristiti izravno na nadraženu kožu, dok eterična ulja (ulje lavande, ulje čajevca) moraju biti pomiješana s vodom: 4-5 kapi eteričnog ulja + 2 kašike vode.

4. Led

led

Možete omotati neke kocke leda i primijeniti ih preko zahvaćene površine nekoliko minuta. Ako ste zaboravili napuniti svoje ladice fižidera s ledom, samo koristite mokar ručnik.

5. Vazelin

vazelin

Namažite vazelinom kožu i ostavite 10-15 minuta. Uklonite vazelin vlažnim peškirom.

6. Aspirin

iritacija111

Otopiti 2-3 aspirin tablete u vodi kako bi se napravila smjesa. Nanesite na nadraženu kožu i ostavite da ostane na oko 10 minuta. Isprati toplom vodom. Izbjegavajte lokalnu uporabu ako imate osjetljivu kožu.

7. Jabukovo sirće

sirce

Razrijedite jednaki udio jabučnog sirćeta i vode prije nanošenja na zahvaćeno područje. Nanesite pomoću tufera, pustite da se osuši nekoliko minuta i isperite ga.

8. Zobena kaša

iritacija

Upotrijebite zobene pahuljice i obični jogurt kako biste napravili gustu smjesu i to primijenite na nadraženu kožu. Ostavite 30 minuta, a zatim isperite toplom vodom.

9. Aloe vera

aloja

Ekstrakt gela lagano trljati na koži. Pustite da se osuši i isprati toplom vodom.

10. Krastavac

krastavac

Nanesite svježe isječene krastavce na kožu i ostavite oko 15 minuta. Kako biste brže smanjili osip i peckanje, koristite hladni krastavac iz hladnjaka.

 

Ne propustite