8 običnih stvari koje vas mogu dovesti u nevolje u stranim zemljama, zbog nekih možete završiti u zatvoru!

Zanimljivosti
8 običnih stvari koje vas mogu dovesti u nevolje u stranim zemljama, zbog nekih možete završiti  u zatvoru!
.

Neke od stvari koje svakodnevno radite mogu biti potpuno zabranjene u drugim zemljama, pa je vrlo važno istražiti pravila i kulturu zemlje gdje putujete..

Uobičajene stvari zbog kojih vas mogu zatvarati u zatvoru u nekim zemljama. Provjerite ih sve jer su neki zakoni stvarno ludi.

1 Žvakaća

zvaka

Ulice u Singapuru nevjerojatno su čiste. Imaju ogromne novčane kazne za smeće, pljuvanje i pušenje na javnim površinama.

 

2. Odgovarajuća odjeća.

1047603155

U mnogim muslimanskim zemljama, kako ne biste privukli neželjenu pozornost na javnim mjestima, trebali biste se skromno odijevati, pogotovo ako ste djevojka. U Saudijskoj Arabiji bi zbog golotinje mogli završiti u zatvoru.

 

3. Zaustavljanje na autoputu

autoput

U Njemačkoj je zabbranjeno staati na autoputu. Ne možete se tu zaustaviti ni iz bilo kojeg drugog razloga. Pješačenje je također strogo zabranjeno za vašu sigurnost. Sve te stvari koštat će vam novčanu kaznu zbog ugrožavanja sebe i drugih vozača.

 

4. Rezati kaktuse

arizona-sonora-wueste-std-1

Neke izvorne biljke u Arizoni, SAD, zaštićene su državnim zakonom. Ako ih odsječete, smatra se krađom i mogu vas poslati u zatvor nekoliko godina.

 

5. Džogirati

dzoging

Džogiranje u skupinama zabranjeno je u istočnoj Africi Burundi jer navodno je da ljudi koriste ovu aktivnost kao izgovor za organiziranje "ustanaka" i pokriće za planiranje subverzivnih aktivnosti. Možete džogirati sami, ali već 2 osobe čine grupu.

 

6. Živjeti zajedno prije braka

make-living-together-before-marriage-work-for-you

U Dubaiju zakon nalaže da muškarac i žena ne smiju živjeti zajedno i striktno je jasan.

 

7. Proslavljati Valentinovo

valentinovo

Saudijska Arabija i Pakistan zabranili su svojim narodima da slave Valentinovo, jer to nije muslimanska tradicija, a usredotočuje se na ljubav koja nije usmjerena prema Bogu.

 

8. Javno prikazivanje ljubavi

love

Ljubljenje u javnosti može vas dovesti u nevolju ako se nalazite u Iranu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kataru, Pakistanu ili Omanu. Na tim se mjestima smatra društveno neprihvatljivo ponašanje i kaznit će se novčanom kaznom i zatvorom. Također biste trebali izbjegavati prikazivanje ljubavi u Indiji, Indoneziji i Tajlandu.

Ne propustite