ODUŠEVIT ĆE VAS: 10 genijalnih i i neočekivanih načini korištenja šećera

Praktična žena
ODUŠEVIT ĆE VAS: 10 genijalnih i i neočekivanih načini korištenja šećera
.

Poznato je da pretjerana konzumacija šećera nije baš zdrava. No, danas ćemo podijeliti s vama nekoliko savjeta o tome kako koristiti šećer drugačije i sa mnogo isplativijim ishodom.

10. Za rane

s1

Istraživanja pokazuju da granulirani šećer posut na rane olakšava ozdravljenje kada antibiotici i druge metode liječenja ne pomažu.

9. Piling za usne

s2

Stopite prst u vodu, a zatim u granulirani šećer. Nježno masirati usne u kružnim pokretima. Ova metoda će vas spasiti ako imate suhe ili ispucale usne: šećer djeluje kao nježni piling.

8. Piling lica

s3

Pripremite smjesu od 1 žlice šećera, 1 žlice rižinog brašna i 1 žličice mlijeka. Nanesite je na čisto lice i nježno masairajte kružnim pokretima 5 minuta. Ostavite da se osuši, a zatim  isperite hladnom vodom. Ova maska ​​će učiniti vašu kožu čišćom i glatkom.

7. Piling tijela

s4

Ovo je jedan od najjednostavnijih pilinga koji možete lako pripremiti kod kuće.

1. Pomiješajte 3 žlice biljnog ulja (po mogućnosti maslinovo ulje) i 4 žlice šećera.

2. Nanesite piling na svoje tijelo u nježnim kružnim pokretima, a zatim ga isperite toplom vodom. Ovaj piling je dobar i za osjetljivu kožu.

6. Produljenje roka trajanja

s5

Da bi keksi bili svježi duže, stavite nekoliko kockica šećera s njima.

5. Omekšava stopala

s6

Mješavina šećera i ulja metvice čini savršen piling za noge. Šećer uklanja mrtve stanice kože, a ulje hidratizira i omekšava pete.

4. Sredstvo za čišćenje ruku

s7

Ako ste isprljali ruke motornim uljem ili nečim drugo što nije lako ukloniti, šećer će vas ponovno spasiti. Samo ga pomiješajte s bilo kojim uljem i operite ruke ovom kombinacijom.

3. Odstranjivač mrlja

s8

Šećer se također može koristiti za uklanjanje mrlja od trave. Samo pospite mrlju šećerom i ostavite da djeluje 40-60 minuta. Rezultat će vas oduševiti.

2. Produžava život cvijeću

s9

Šećer također može pomoći da cvijeće duže ostane svježe: dodajte 3 žlice šećera i 2 žlice octa u vodu u kojoj je cvijeće. Šećer je dobar za stabljike, a ocat će spriječiti rast bakterija.

1. Za ubode insekata

s10

Nakon ugriza insekta, nanesite malo šećera na zahvaćeno područje. Pomoći će vam da izvučete otrov i spriječite oticanje.

Ne propustite