VELIKO SRCE BOSANSKOG DIJAMANTA: Edin Džeko posjetio Roditeljsku kuću i djeci pokazao da nisu sama

Druga strana sporta
VELIKO SRCE BOSANSKOG DIJAMANTA: Edin Džeko posjetio Roditeljsku kuću i djeci pokazao da nisu sama
.

Dijamant bosanskohercegovačke reprezentacije Edin Džeko i prvotimac Rome danas je Roditeljsku kuću u krugu Pedijatrijske klinike Jezero u Sarajevu, u kojoj borave roditelji sa djecom iz cijele BiH koja se liječe od malignih oboljenja.

Naime, Džeko će sa zajedno sa fondacijom ''Telemahom'' finansirati apartman ''Sarti'', tri godine, a u kojem borave roditelji sa djecom u Roditeljskoj kući u krugu.

Gostujući u emisiji ''Dan uživo'', na N1 televiziji govorio je o ovoj donaciji i koliko mu kao roditelju znači pomoć kada je u pitanju Roditeljska kuća.

edin-dzeko

''S obzirom da sam i sam roditelj, mislim da za sve roditelje ovog svijeta njihova djeca su najdragocjenija. Kad jedan roditelj vidi da mu je dijete bolesno sigurno da nije nimalo lako, ali ova djeca i njihove roditelji se i u teškim trenucima uspiju nasmijati. Onda mi ostali treba da se zapitamo i u nekim drugim situacijama, kada smo nesretni da jednostavno ne razmišljamo o nekim nebitnim stvarima. Mislim da je zdravlje najbitnije''.

 

Just smile ???? #RomaTour ????????

A post shared by Edin Dzeko (@ed_dzeko) on

Na pitanje koliko je za njega značajan humanitarni rad kojim se već bavi duže vrijeme kao ambasador UNICEF-a, Džeko je kazao da mu je drago da može pomoći ljudima kojima je pomoć potrebna, a da sve što radi, radi od srca.

''Prepoznao sam koliko je to važno za roditelje i njihovu djecu. Stoga pozivam sve ljude, kompanije koji imaju snage da pomognu, pa makar i da doću i da vide ovu djecu i njihove roditelje. Da im pokažu da nisu sami'',kazao je Džeko.

 

Today’s mood ????????

A post shared by Edin Dzeko (@ed_dzeko) on

Njegova supruga Amra i on pomažu ovoj roditeljskoj kući i kako kaže Džeko, tako će biti u budućnosti.

 

Bella serata ieri ???? #totti #party #4x10

A post shared by Edin Dzeko (@ed_dzeko) on

''Sve što sam napravio, bilo je uz pomoć mojih roditelja. Sve je lako dok su roditelji tu, zato je i za ovu djecu to važno. Jer to će im dati dovoljno snage da ozdrave'', zaključio je Edin Džeko.

U toku su pripreme za utakmicu sa reprezentacijom, ali kako kaže, naći će vremena i za još ovakvih akcija.

Ne propustite