JEFTINI TRIKOVI: Ovako ćete vrlo lako ukloniti kamenac iz veš mašine

Sve za dom
JEFTINI TRIKOVI: Ovako ćete vrlo lako ukloniti kamenac iz veš mašine
.

Šta vam je potrebno kako biste uklonili kamenac i smrad iz mašine za veš ?

KOMBINUJTE:

  •     Soda bikarbona
  •     So
  •     Alkoholno sirće

masina

POSTUPAK:

Prvo očistite filter pumpe za vodu koji se obično nalazi u donjem desnom uglu veš mašine kad otvorite poklopac.

Bubanj mašine bitno je čistiti jer se u njemu mogu nakupiti bakterije, a veliki problem često zna da stvara i neprijatan miris. Taj ćete problem najjednostavnije riješiti alkoholnim sirćetom. Ubacite četiri kašičice običnog bijelog sirćeta i vruće vode pa zavrtite jedan ciklus. Ako vam se čini da se nakon završenog ciklusa sirće nije ispralo, ponovite to još jednom.

masina

Na isti način možete očistiti i spoljni dio mašine. Uzmite sirće i vodu pa napravite sredstvo za čišćenje. Možete uzeti i samo sirće pa spužvom izribati kamenac od sapunice i vode te posle prebrisati. Sirće će ih izvrsno otopiti. Osim sunđera za pranje, možete koristiti i krpicu od mikrofibera koja će dobro upiti tečnost.

ves-masina-2

Takođe je teško očistiti i nečistoće na gumi kod vrata. Osim toga, to je idealno mjesto za buđ i gljivice. Neke gume se jednostavno vade, pa je umočite u vodu i sirće i pustite pola sata da se skine prljavština, a za to vreme operite okvir vrata. Ako to nije slučaj, možete krpicu navlažiti sirćetom pa je prisloniti na gumu i pustiti da stoji desetak minuta da se manje mučite.

ves-masina

Isto tako možete očistiti i posudice za deterdžent i omekšivač. Ponekad se ostaci zavuku u najuže dijelove, a tada vam treba malo kreativnosti. Možete ih, na primjer, izribati starom četkicom za zube.

Ako slučajno operete žvakaću gumu ili bombonu koji se zalijepe za površinu bubnja, pomoću plastičnog alata te smjese od vode i sode bikarbone možete ih nježno ukloniti iz mašine.

Ne propustite