LUKAČ PRED ANKETNIM ODBOROM: Ne osjećam se odgovornim, istraga se vodila na ispravan način

Aktuelno
LUKAČ PRED ANKETNIM ODBOROM: Ne osjećam se odgovornim, istraga se vodila na ispravan način
.

Pred Anketnim odborom  NSRS, koji je formiran odlukom Parlamenta s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenice u vezi sa slučajem stradanja mladića Davida Dragičevića saslušan je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač. 

Lukač je naglasio da stoji u potpunosti iza svojih ranijih izjava u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića, te da misli da je istraga u ovom predmetu vođena na ispravan način.

sjednica

Kazao je da  MUPRS nije kvalifikovao dijelo kada je u pitanju stradanje ovog mladića, niti da se radi o ubistvu, zadesnoj smrti ili nečem drugo, već to radi tužilaštvo.

pravda-za-davida

Potvrdio je da jeste govorio da do momenta predaje izvještaja tužilaštvu nisu utvrđeni elementi krivičnog djela što, kaže, ni do danas nije utvrđeno.

Tokom sjednice Anketnog odbora, Lukač je najavio da neće odgovarati na pitanja Borislava Radovanovića, suspendovanog pripadnika MUP-a.

david

Na pitanje da li je spreman podnijeti političku odgovornost, odnosno ostavku, on je naveo da o tome ne odlučuje opozicija, koja, kako je naveo, to priželjkuje.

dragan-lukac-muprs

- Apsulutno se ne osjećam odgovornim. Mislim da se istraga vodi na ispravan način – kazao je Lukač i dodao da je njegova ostavka uvijek na raspolaganju onome kome to treba da podnese te da ne misli biti stotinu godina ministar.

Ne propustite