PREDALI PRIJAVE: Konaković i Šepić će podržati istog kandidata za člana Predsjedništva BiH

Bosna i Hercegovina
PREDALI PRIJAVE: Konaković i Šepić će podržati istog kandidata za člana Predsjedništva BiH
.

Senad Šepić, lider Nezavisnog bloka, i Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda, danas su predali prijave za učešće na oktobarskim Općim izborima te najavili zajednički nastup.

"Politika koju predstavljam i politički subjekti s kojima razgovaram da zajednički nastupimo prije i poslije izbora su subjekti koji donose novu politiku, novi narativ, nove vrijednosti. Nezavisni blok će imati kandidata za sve nivoe vlasti, imamo razgovore sa nekoliko političkih subjekata. Imamo dogovor da nastupimo zajedno sa strankom Elmedina Konakovića "Narod i pravda". Imat ćemo zajedničke liste za određene nivoe vlasti i zajedničku podršku za kandidata za člana Predsjedništva BiH. Osim te stranke imamo razgovore sa nekoliko političkih subjekata koji su još u toku", kazao je Senad Šepić.

sepic2

Dodao je i kako na oktobarskim izborima očekuje promjene u BiH, te da su građani BiH spremni za nove politike.

Na pitanje novinara da li će on biti zajednički kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Šepić je kazao kako u tom smislu još nisu donijeli konačne odluke, ali da će najvjerovatnije biti tako.

"Dok formalni dio ne završimo, ne bih o tome govorio", dodao je Šepić.

dino-konakovic-600x400

Konaković je dodao kako je ispred stranke Narod i pravda predao prijave za sve nivoe vlasti, osim za člana Predsjedništva BiH, te da očekuju ubjedljivu pobjedu u Kantonu Sarajevu, kao i u još nekoliko kantona.

"Moja intimna želja bi bila da završimo započeti posao jer su nas prekinuli u zamahu. Znamo šta treba uraditi da bi KS bio primjer drugim kantonima. Organi stranke će odlučiti da li će tako biti, a ja ću ih zamoliti da ostanemo na KS. Nemam karijerističke nagone da se takmičim na vlasti. Nas zanima samo rad", dodao je Konaković.

 

 

 

 

Ne propustite