VREMENSKA PROGNOZA: Danas će u Bosni preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost

Bosna i Hercegovina
VREMENSKA PROGNOZA: Danas će u Bosni preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost
.

Jutros je u našoj zemlji bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u sjeverozapadnim područjima. 

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 8 stupnjeva, Sokolac 10, Ivan Sedlo 13, Sarajevo i Srebrenica 14, Bugojno i Jajce 15, Livno, Sanski Most i Zvornik 16, Bihać, Doboj, Prijedor i Tuzla 17, Gradačac, Grude, Široki Brijeg i Stolac 18, Banja Luka, Bijeljina i Trebinje 19, Brčko 20, Mostar 21 stupanj. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas će u Bosni preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. U drugoj polovini dana, razvoj oblačnosti, u poslijepodnevnim i večernjim satima uvjetovat će lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27 na jugu zemlje do 30 stupnjeva. 

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša i grmljavina su mogući u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stupnjeva. 

Ne propustite