Ibrahim Hadžibajrić: Politička situacija u BiH nije bila teža od '92., '93. godine

Aktuelno
Ibrahim Hadžibajrić: Politička situacija u BiH nije bila teža od '92., '93. godine
.

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik sarajevske Općine Stari Grad u gostovanju na FTV je kazao da politička situacija u BiH nije bila teža od '92-'93 godine.

On je istakao da je ovakvoj situaciji dosta doprino i famozni izborni zakon koji je trebao da se mijenja, te da dosta uticaja imaju mediji, što se tiče promjene izbornog zakona. 

"BiH se nalazi u čvrstom kraku kada je politika u pitanju. Nekada se čovjek zapita koliko nas strani političari i mediji "bombarduju" promjenama izbornog zakona, pa kako smo od 1996. godine pa do današnjeg dana imali najmanje 20 izbora, računajuči lokale i opšte izbore", kazao je Hadžibajrić.

Hadžibajrić je još dodao da se izvrču teze namjerno, pogotovo političkim partijama kojima ne ide sve po planu. 

"Pričati o izmjenama zakona u izbornoj godini je apsulutno smiješno, jer smo trebali na promjeni izbornog zakona raditi 2017. godine, na o  promjeni izbornog zakona pričati u 2018. godini. Sada je nemoguče bilo šta promijeniti u izbornoj godini", rekao je Hadžibajrić.

Znajući da je Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH i hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine inzistirao da se izvrše promjene izbornog zakona, ali u zadnjih nekoliko dana se ušutio, evo šta je o tome rakao načelnik sarajevske Općine Stari Grad.

b

"Nisu doili zeleno svjetlo onako kako su oni zamisli da se izvrše promjene izbornog zakona", kazao je Hadžibajrić.

bajric1

Dodao je i to da je zadnja posjeta naših članova predsjedništva kod Angele Merkel bila vrlo hladna i bez ikakvih velikih obečanja.

Novi.ba

Ne propustite