6 vježbi koje će vam pomoći da se oslobodite celulita u 2 sedmice

Praktična žena
6 vježbi koje će vam pomoći da se oslobodite celulita u 2 sedmice
.

Celulit se javlja kada imate previše masnog tkiva i nemate dovoljno mišića. Budući da ovaj problem ne izgleda estetski lijepo treba ga riješiti uz pomoć odgovarajuće prehrane, masaže i dobro planiranog programa vježbe.

Ovo je 6 korisnih vježbi osmišljenih za stezanje mišića i smanjenje bedara i stražnjice.

Vježba № 1

c1

Oslonite  se na desnu stranu i naslonite se na podlakticu. Podignite lijevu nogu od poda i držite je u ovom položaju 5 sekundi. Zatim spustite polako. Ponovite ovu vježbu i s  desnom nogom.

Koliko puta: 2 seta od 12 ponavljanja za svaku stranu.

Vježba № 2

c2

Stavite ruke na pod, i zauzmite isti položaj kao kod sklekova. Zatim, savijte desnu nogu i koljeno poravnajte s trbuhom. Zatim poravnajte nogu i podignite je od poda. Ponovite lijevom nogom.

Koliko puta: 3 kompleta od 8 ponavljanja.

Vježba № 3

c3

Uzmi bućicu i stajanite ravno s razmakom između nogu i ramena. Na udisaj, počnite polako spuštati svoje tijelo i savijati koljena. Nastavite se spuštati sve dok vaše bedro ne bude paralelno s podom. Zatim početi ustati, izdahnuvši.

Koliko puta: 3 kompleta od 20 ponavljanja.

Vježba № 4

c4

Uzmite bućicu s obe ruke. Stanite ravno. Počnite polagano savijati torzo, držeći leđa ravno, a ruke pustite da slobodno vise. Sagnite se prema naprijed koliko god možete. Zatim se postupno vratite u početnu poziciju.

Koliko puta: 5 seta od 12 ponavljanja.

Vježba № 5

c5

Spustite se na koljena i stavite ruke na pod, držite ruke ravno. Počnite polagano podizati jednu nogu, držeći leđa ravno. Podignite nogu što je više moguće i zadržite nekoliko sekundi. Zatim se vratite u početnu poziciju. Nastavite ponavljati vježbu, naizmjenično desnom i lijevom nogom.

Koliko puta: 2 seta od 15 ponavljanja za svaku nogu.

Vježba № 6

c6

Stanite s nogama malo šire od ramena. Savijte koljena, ruke iza glave. Onda skočite naprijed, a ruke i noge neka vam budu u ''zvjezda položaju''.

Koliko puta: 2 kompleta od 20 ponavljanja.

Da biste brzo postigli rezultate u pobjedi celulita, vježbe rsdite prema sljedećem rasporedu: 2 dana treninga / 1 dan pauze, 2 sedmice.

Ne propustite