Zvizdić s ambasadorom Španije: Postoji prostor za unapređenje saradnje

Aktuelno
Zvizdić s ambasadorom Španije: Postoji prostor za unapređenje saradnje
.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Španije u BiH Juana Bosca Giméneza Soriana.

Tokom razgovora zaključili su da su odnosi dvije zemlje dobri i da postoji prostor za unapređenje saradnje.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da su glavni prioriteti rada Vijeća ministara BiH evropske i NATO integracije. Rekao je i da BiH želi razvijati ekonomsku i naučnu saradnju sa svim prijateljskim državama i da je neophodno raditi na organiziranju biznis foruma kako bi se susretali privrednici i predstavnici privrednih komora i kako bi se predstavili potencijali dviju zemalja.

Ambasador Španije je čestitao predsjedavajućem Zvizdiću veliki napredak koji je BiH ostvarila na putu ka Evropskoj uniji i NATO savezu. Rekao je da Kraljevina Španija daje punu podršku Bosni i Hercegovini na tom putu.

U ime Kraljevine Španije, ambasador Soriano je zahvalio predsjedavajućem Zvizdiću i BiH na podršci jedinstvu, suverenitetu i teritorijalnom integritetu  Kraljevine Španije u vrijeme separatističke krize u Kataloniji.

Predsjedavajući Zvizdić je zahvalio ambasadoru Sorianu na jačanju odnosa dviju zemalja i poželio mu uspjeh u daljnjem radu - saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ne propustite