SLUŽBENIM AUTOMOBILOM NA SVADBU: Ministarstvo vanjskih poslova BiH se oglasilo o aferi

Bosna i Hercegovina
SLUŽBENIM AUTOMOBILOM NA SVADBU: Ministarstvo vanjskih poslova BiH se oglasilo o aferi
.

Nakon informacije da je službenik Ministarstva vanjskih poslova BiH Miroslav Kojić proteklog vikenda u službenom automobilu išao na svadbu u Višegradu, te tom prilikom vozio mladu na vjenčanju jednog od partijskih kolega, oglasila se i Ambasada BiH u Beogradu u kojoj Kojić radi kao savjetnik ambasadora.

U saopćenju kojeg potpisuje ambasador Lazar Mirkić navode da "obavještavaju javnost da su netačne i zlonamjerne informacije, koje su 22. maja 2018. godine objavili pojedini mediji, da je savjetnik u Ambasadi BiH u Beogradu Miroslav Kojić proteklog vikenda koristio službeni automobil u privatne svrhe i time zloupotrijebio svoj položaj u Ministarstvu vanjskih poslova BiH".

800x450

- Vozilo marke "mercedes" diplomatskih registarskih oznaka BG 23-A-008 koje je, kako su naveli pojedini mediji, Miroslav Kojić proteklog vikenda vozio u svatovskoj koloni u Višegradu nije vozilo Ministarstva vanjskih poslova BiH već vozilo u privatnom vlasništvu Miroslava Kojića. Ambasada BiH u Beogradu posjeduje dva službena automobila od kojih ni jedan nije marke "mercedes". Iz naprijed iznijetog jasno je da Ministarstvo vanjskih poslova BiH kao ni Ambasada BiH u Beogradu nisu niti su mogli biti izloženi bilo kakvim finansijskim ili materijalnim izdacima – piše u saopćenju Ambasade BiH u Beogradu.

Ne propustite