OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Ovo je pravi razlog zbog čega ljekari nose klompe

Kiosk
OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Ovo je pravi razlog zbog čega ljekari nose klompe
.

Poznato je kako su klompe sastavni dio oprema ljekara, ali da li ste se nekada zapitali zašto baš nose ovu obuću?

Naime, izbor obuće nije slučajan i postoji niz razloga zašto su klompe najbolji prijatelji ljekara i obuća bez koje ne mogu da zamisle svoj posao.

fdwsfdsdf

Klompe omogućavaju medicinskim sestrama i doktorima podršku koja im pomaže da smanje bol u stopalima, zglobovima, kolenima i kičmi što je jako važno jer oni provode dosta vremena na nogama, nekada bi imalo šansi za odmor.

Nije svejedno medicinskom osoblju da izdrži 8, 10, 12 i više sati u smjeni na nogama pa im je udobna obuća prioritet i oni biraju klompe koje nose tokom smjene. Dobre klompe su specijalno dizajnirane za rad na mjestu koje podrazumijeva mnogo stajanja.

panda-klompe-kozne-bele-za-bolnice-apoteke-600x600

Klompe u ovakvim situacijama donose mnogo više koristi od patika i cipela, a takođe su i zatvorene i daju punu zaštitu prstima. Tako su one zaštićena od eventualnih povreda usled ispuštanja predmeta, pogotovo onih oštrih kao što su skalpeli u slučaju hirurga, tupih udaraca i prosipanja opasnih tečnosti kao i tjelesnih tečnosti.

Kod klompi nema komplikovanih kaiševa pa je obuvanje i izuvanje lako i bez stresa i potrebe da saginjanjem.

akreditacijs-poseta-1

Nisu sve klompe podjednako dobre pa treba obratiti pažnju na udobnost, podršku, bezbjednost koju pružaju, stabilnost i u kojoj mjeri smanjuju stres.

Posebnu vrstu klompi predstavljaju hiruške klompe koje su napravljene za ljekare i sestre koji učestvuju u operacijama. One drže noge odmornim i poslije smjene od 12 sati jer uklanjaju bol u leđima. Napravljene su uglavnom od kože i omogućavaju lako čišćenje, a materijal je kvalitetan i otporan.

 

Ne propustite